Rioolspecialist in Utrecht gezocht? Dan ben je aan het goede adres!

Je wc spoelt niet meer door of wanneer je de vaatwasser aanzet komt er vies water uit je gootsteen. Zulke rioolproblemen kunnen je dagelijkse gang van zaken goed verstoren in je huis of bedrijf. Wacht je te lang met het oplossen van deze problemen? Dan stapelen de problemen zich vaak op en kan het zelfs flinke schade veroorzaken. Om al die moeite en kosten te besparen is het goed om op tijd iets aan jouw rioolproblemen te doen. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen!

Hoe herken je een verstopping?

Een verstopping in je riool gebeurd meestal niet in één dag. Het heeft tijd nodig om een ophoping van resten op te bouwen en het riool te blokkeren. Terwijl dit aan de gang is kun je al een aantal dingen herkennen waaraan je kunt merken dat er een verstopping aan het vormen is. Allereerst komt het borrelende geluid vanuit het riool bij het gebruiken van een afvoer. Vervolgens ga je merken dat het water steeds slechter wegloopt. Wanneer je hier nog steeds niks aan gedaan hebt loopt het water uiteindelijk helemaal niet meer weg. Al deze tekenen gaan gepaard met een rioollucht. Merk je nu een van deze kenmerken in jouw huis of bedrijf? Twijfel dan niet en onderneem zo snel mogelijk actie. 

Wat kun je zelf doen aan een verstopping?

Je hebt ontdekt dat je een verstopping begint te krijgen in de afvoer van je douche, wc of wasbak. Het water loopt voor nu nog wel door maar je bent bang voor een ontstopping in de toekomst. Goed nieuws, je bent er op tijd bij. In deze fase kun je als doe-het-zelver het probleem nog verhelpen. Loopt het water helemaal niet meer weg? Dan is het waarschijnlijk al te laat om hier zelf nog iets aan te doen en is het slim om een professional in te schakelen. Wat kan het beste zelf doen? Hier een aantal tips:

  • Gebruik soda en heet water om je afvoer door te spoelen

  • Gebruik een rubberen ontstopper om een lichte verstopping omhoog te trekken

  • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze goed

Wat kan een professional voor mij betekenen?

Heb je nu een hardnekkige verstopping en zijn de middelen die je tot je beschikking hebt niet sterk genoeg? Dan kun je de hulp van Ontstoppingsdienst Utrecht heel goed gebruiken. De professionals van Ontstoppingsdienst Utrecht hebben jaren ervaring met het gebruiken van de ontstoppingsveer en de frees. Geen verstopping is te hardnekkig voor ze. Ze lossen jouw probleem zo snel mogelijk en voor een eerlijke prijs op. Geïnteresseerd? Bel of mail ze dan gerust voor een afspraak!

https://www.ontstoppingsdienst-utrecht.nl/