Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Rotterdam staat op overstromen!?

Dit klinkt misschien als een grap, maar dat is het zeker niet! De komende tijd zal de wateroverlast steeds erger worden en dit kan voor overstromingen zorgen. Om dit te voorkomen, is het natuurlijk eerst zaak dat jij als Rotterdam zorgt dat jouw riolering in perfecte staat is! Zo zorgen we dat het mooie Rotterdam droog blijft staan.

Gevolgen van een verstopping

Er zijn een aantal dingen die kunnen gebeuren wanneer je kampt met een verstopping. Ze worden allemaal door iets anders veroorzaakt. Is je dakgoot verstopt? Dan kan het regenwater niet meer goed wegstromen en zal het water over de goot heen gutsen. Wanneer je de putjes van jouw douche of badkuip niet goed schoon houdt, dan kan er een verstopping ontstaan in die afvoer. Kom je hier te laat achter, dan kan de badkamer misschien al blank staan. Het vervelende is natuurlijk dat je moeilijk kan inschatten of de afvoer aan vervanging toe is of dat er ergens een verstopping zit. Genoeg redenen dus om je riolering wat extra aandacht te geven!

Hoe maak je zelf je riool schoon?

Begin in ieder geval nooit met chemicaliën! Deze zorgen ervoor dat jouw riolering sneller slijt en dat er dus sneller problemen ontstaan. Wanneer je denkt een kleine verstopping te hebben, dan zijn er een aantal dingen die je kan doen:

  • Mix kokend water met soda of azijn. Giet dit goedje door de afvoer om deze zo te reinigen.

  • Maak regelmatig het zeefje in je gootsteen schoon.

  • Ga een kleine verstopping te lijf met een rubberen ontstopper.

Zit je helaas te kijken met een grotere verstopping, dan is het wijs om een expert in te schakelen. Probeer niet om eigenhandig een grote verstopping te lijf te gaan, want je zou wel eens meer kwaad dan goed kunnen doen.

Help! De verstopping is te groot

In dat geval is het zaak om een rioolexpert in te schakelen. Hij beschikt over de beste apparatuur en heeft dus in een oogwenk de verstopping te pakken. Ook heeft hij ontstoppingsmiddelen bij die geen schadelijke stoffen bevatten, waardoor jouw riolering onaangetast blijft. Als hij eenmaal klaar is, zal hij natuurlijk nog een aantal tips meegeven om een dergelijk probleem in de toekomst te vermijden!

Dé ontstoppings expert

Dat klinkt allemaal geweldig, maar waar vind je zo’n rioolexpert nu? Bij Ontstoppingsdienst Rotterdam natuurlijk! Neem gerust contact op via de website, dan staat jouw lokale rioolexpert meteen bij jou op de stoep. Zo zorgt ook de rioolexpert uit Rotterdam dat Rotterdam niet zal overstromen.

https://www.ontstoppingsdienst-rotterdam.nl/