Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Simpele dingen om een kantoor groener te maken

Terwijl de hele wereld onder de loep ligt als het op de klimaatcrisis aankomt, is het nog altijd afhankelijk van bedrijven zelf of ze iets doen met ecologisch vriendelijker worden. Gelukkig kun je in je eigen bedrijf of op de werkvloer makkelijk dingen voorstellen om hieraan mee te helpen. Er zit tenslotte lang niet altijd veel werk in om ondernemen milieuvriendelijker te maken. Hoever je wilt gaan kun je bedenken in een aantal stappen.

MKB container

Een goed voorbeeld van meedenken is door een MKB container te regelen. Door goed je afval te scheiden en daarna te verwerken in één of meerdere MKB containers kun je al bijdragen aan een groenere omgeving. Dit doe je het beste door op kantoor een goede verdeling te maken met een plek voor al het afval, en het daarna met een rooster vol regelmaat naar buiten te brengen om het te verwerken. Daarnaast kun je over andere verbeteringen nadenken zoals letterlijk een groener kantoor. Plaats een hoop planten om de zuurstofkwaliteit te verbeteren en verbruik minder aan bijvoorbeeld luchtverfrissers en airconditioning.

Volgende stap

Een goede volgende stap is om een kantoor richting zelfvoorziening te drijven. Zonnepanelen, een warmtepomp, alles dat je binnen een eigen huishouden kunt aanleggen om het milieu minder te belasten kun je natuurlijk ook op een kantoor regelen. Wil je meer doen, denk dan ook aan elektrische auto’s voor de zaak (leasen), het beter vergoeden van openbaar vervoer voor personeel, en bijvoorbeeld goed isoleren. Er is altijd wel iets te vinden waardoor je daadwerkelijk bedraagt en ook bekend kan komen te staan als een groenbedrijf.

Lessen vanuit corona

Als laatste zijn er ook lessen te trekken uit het hele corona gebeuren. Door deze crisis is men meer thuis moeten blijven en heeft het milieu eventjes de tijd gehad om te herstellen. Grote smog zoals in China klaarde licht op, sommige stukken water werden helderder, en thuiswerken heeft hier duidelijk aan bijgedragen. Dit is dus ook altijd nog een optie om groener te worden. Wil je meer bijdragen aan het milieu, zorg dan dat je mensen meer thuis laat werken als ze daar interesse in hebben. Zo besparen meerdere mensen geld en groen.

https://rolcontainernederland.nl/mkb-afval/