Safina fanclub
Image default
Dienstverlening

Tens blijkt effectief tegen allerlei soorten pijn

Hoewel het Tens apparaat steeds bekender wordt, zijn er nog steeds veel vragen. We beantwoorden er een aantal voor je.

Zijn tens producten bewezen veilig?
Ja. Er is veel onderzoek gedaan naar het principe achter Tens (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) en keer op keer blijkt de toepassing doeltreffend, betrouwbaar en zonder gevaar. We maken een kleine kanttekening. Mensen met aandoeningen als hartritmestoornissen of een overgevoelige huid adviseren we eerst een arts te raadplegen.

Is onderzocht of Tens echt werkt?
Ja. We verwijzen weer naar de uitgebreide studies die gedaan zijn. Regelmatige toepassing van Tens zorgt voor goede resultaten bij veel mensen. Het feit dat pijnpoli’s van ziekenhuizen en fysiotherapeuten Tens apparaten gebruiken, spreekt voor zich.

Ik ben zwanger, mag ik Tens gebruiken?
Ja. Juist tijdens de zwangerschap kun je veel hebben aan je Tens device. Klachten als lage rugpijn en zware benen nemen af. Tijdens de bevalling geeft Tens verlichting van weeën- en bevallingpijn. Ons advies is wel: overleg met de verloskundige / gynaecoloog of het in jouw geval een goed idee is.

Verschillende Tens producten met meerdere toepassingsmogelijkheden

Op Tens.nl zijn verschillende Tens-producten te koop. De drie meest verkochte kastjes op het gebied van elektrostimulatie lichten we toe. De Tens Eco 2 is zeer handzaam en heeft meerdere toepassingsmogelijkheden. Je kunt kiezen uit 12 voorgeprogrammeerde schema’s: 9 voor als je pijn hebt, 3 om spieren te trainen. De OmniTens XP+ kun je zowel bij chronische als acute pijn gebruiken. De programma’s zorgen voor spierstimulatie en voor een betere bloedcirculatie. Ben je slecht ter been? Dit apparaat helpt je om in conditie te blijven. De Tenstem Eco lijkt op een mobiele telefoon zoals we die in de jaren ’90 van de vorige eeuw hadden. Hij bevat 16 programma’s, 4 hiervan kun je zelf instellen. Voor alle drie de apparaatjes geldt dat ze gebruiksvriendelijk zijn. Je krijgt er een handleiding bij, maar eigenlijk spreekt een en ander voor zich. Op de website staat nog meer informatie. Met vragen kun je terecht bij Schwa-Medico: (033) 46 55 064, info@schwa-medico.nl.

 

 

https://tens.nl/