Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het kiezen van een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer uitkiezen kan een grote uitdaging zijn, omdat er veel mogelijk is. Er zijn veel soorten materialen, kleuren en manieren van leggen. Iedere vloer heeft andere eigenschappen en daarbij horen verschillende voordelen. Iedere woonsituatie is anders en daarbij hoort een passende vloer. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe vloer? Lees dan verder en kom erachter!  

Bepaal het budget

Om te beginnen is het verstandig om van tevoren een budget te bepalen. Als je weet hoeveel je aan een nieuwe vloer wil uitgeven, kun je gerichter op zoek gaan. Sommige vloeren zien er prachtig uit en zijn erg prijzig. Als je van tevoren weet dat je daar geen budget voor hebt, kun je die categorie al schrappen. Op deze manier kom je niet voor verassingen te staan en vind je sneller waar je naar op zoek bent.

Kies passend materiaal

Als je het budget hebt bepaald, kun je verder met het kiezen van het materiaal. Er zijn allerlei soorten materiaal te verkrijgen, zoals: PVC, laminaat, hout, tapijt en tegels. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor en nadelen. Om materiaal te kiezen dat bij jouw woonsituatie past, kun je het beste eerst opschrijven wat je belangrijk vindt. Moet het bijvoorbeeld gemakkelijk schoon gemaakt worden? Of moet het tegen krassen kunnen? Wil je een vloer dat het geluid dempt? Of vind je dit niet belangrijk, maar wil je een vloer met een luxe uitstraling? Als je een lijstje hebt gemaakt met waar de vloer allemaal aan moet voldoen, kun je gerichter op zoek naar een geschikte vloer.  

De kleur kiezen

Een nieuwe vloer moet niet alleen praktisch zijn, maar natuurlijk ook mooi. Wanneer je het materiaal van de vloer hebt bepaald, kun je gaan kijken naar de kleuren. Als je op zoek gaat naar een passende kleur, is het goed om rekening te houden met de kleuren van de muren, de meubels en de gordijnen. Ben je van plan om het hele huis een make over te geven en de muren te gaan schilderen? Dan kan je het beste van tevoren een moodbord maken, zodat je een goed beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat. 

Laat je inspireren

Nu je weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van een vloer, is het tijd om inspiratie op te doen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors.https://stilefloors.nl