Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Veelvoorkomende vragen over een ooglid correctie!

Ooglid correcties kunnen vele voordelen bieden voor mensen. Zo worden ze overwogen uit uiterlijke principes, maar ook uit medische principes. Zo kunnen ze druk op de ogen en het hoofd verminderen. Daarnaast kan je er een andere uitstraling van krijgen. Veel mensen overwegen een ooglid correctie, maar weten er niet veel van af. In deze blog helpen we je een handje, door een aantal veelvoorkomende vragen te behandelen. Zo ben je meer op de hoogte over de zaken die meespelen in dit traject. Lees dus gauw verder!

 

Wat valt er onder een ooglid correctie?

Jouw ogen beschikken over een onderooglid en bovenooglid. Beide oogleden kunnen gecorrigeerd worden. Zo kan een bovenooglid gecorrigeerd worden als het zicht beperkt of als het druk uitoefent op het oog. Je kan enkel de bovenste of onderste oogleden laten corrigeren bij specialisten, maar dit kan je ook gecombineerd laten doen. 

 

Wat zijn motieven voor een ooglid correctie?

Er zijn verschillende redenen om een ooglid correctie te laten doen. Zo kan dit voortkomen uit uiterlijke wensen. Aan de andere kant kan de wens ook voortkomen uit medische principes. Oogleden kunnen bijvoorbeeld zicht beperken, waarna je ze wil laten verhogen. Het kan dus ook op medisch gebied jouw welzijn bevorderen! 

 

Hoe duur is een ooglid correctie?

Een ooglid correctie is niet erg goedkoop. Dit is ook niet gek, aangezien je geniet van specialistische hulp. Voor enkel de bovenste of onderste oogleden kan je tussen de 500 en 1500 euro betalen, terwijl je ze gecombineerd kan laten behandelen voor rond de 2000 euro. 

 

Wordt een ooglid correctie vergoed door de verzekering?

Een ooglid correctie wordt meestal niet vergoed. Enkel een bovenooglid correctie kan onder strenge voorwaarden worden vergoed. In zo’n geval kan het gaan om medische redenen, zoals beperkt zicht. Hiervoor moet je echter eerst contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. 

 

http://ooglid.nl/