Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Wat doet een uitzendbureau?

Ben jij benieuwd wat een uitzendbureau doet en wat zij voor jou kunnen betekenen? Wij vertellen jou het een en ander over het uitzendbureau.

 

Tegenwoordig zijn er een hoop mogelijkheden om aan een baan te komen. Zo kun je een baan vinden via social media, online vacaturebanken, je kunt rechtstreeks reageren op een vacatures of je ouderwets inschrijven bij een uitzendbureau. Maar hoe werkt een uitzendbureau? En waarom zou je gaan werken via een uitzendbureau? Lees verder over het uitzendbureau en kom te weten wat een uitzendbureau doet.

 

Wat is een uitzendbureau?

Allereerst is het handig om te weten wat een uitzendbureau is. Een uitzendbureau is als het ware een marktplaats voor werk. Hier komt het aanbod en de vraag naar werk samen. Bedrijven zijn vaak haastig op zoek naar personeel en leggen deze vraag bij een uitzendbureau neer. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die dringend een baan nodig hebben. Deze werkzoekenden schakelen de hulp in van het uitzendbureau om hen aan een baan te helpen. Zo ontstaat er een bestand met banen en een bestand met werkzoekenden.

 

Vind de juiste baan

De medewerkers van het uitzendbureau gaan op zoek naar een match tussen de aanbieders van banen en de werkzoekenden. Ben je op zoek naar een parttime baan, een fulltime baan, een tijdelijke opdracht, een bijbaantje of juist een vaste baan voor langere tijd.

 

Deze match wordt gemaakt door een medewerker van uitzendbureau Sliedrecht. Wanneer je op zoek bent naar werk kun je je aanmelden of inschrijven voor een gesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere je CV, je opleidingen en je werkervaring besproken. Daarnaast kun je natuurlijk je wensen kenbaar maken en aangeven wat voor werk je zoekt.

 

Vervolgens gaat de medewerker van het uitzendbureau aan de slag met het vinden van een passende baan. Is er een match gevonden, dan worden beide partijen aan elkaar voorgesteld. Het kan zomaar zijn dat je bij dit bedrijf aan de slag kunt en een nieuwe baan hebt gevonden.