Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Wat kan gratis naar het milieupark?

Wellicht ben je bezig met een verbouwing of verhuizing en beschik je over een berg afval, alleen weet je niet of het wel of niet kosteloos naar het milieuprak mag. In deze blog staat het meest voorkomende afval beschreven dat afgeleverd mag worden bij het milieuprak.

Grofvuil

Een van de meest voorkomende grootste groepen afval is grofvuil. Grofvuil komt vaak in grote hoeveelheden door een verbouwing of verhuizing. Daarom is het handig om een container te huren waarin je plaatselijk al het vuil kan storten. Voor grofvuil hoorn raadpleeg je het internet. Zij halen en brengen de container op locatie. Onder grofvuil valt:

  • (Tuin)meubels
  • Raambekleding
  • Sloop/afvalhout
  • Tegels
  • Puin
  • Kunststof/metalen/hout
  • Sanitair
  • Fietsen

Zand/grond Zowel zand als graszondes kunne worden afgeleverd bij het milieupark. Wel is het belangrijk dat deze zand en graszoden geen bodemvreemde stoffen zoals olie of verbrandingsstoffen bevatten. Bedrijven moeten hun eigen afval scheiden. Zei mogen niet hun zand en graszoden naar het milieupark brengen.

Vlak glas en verkappingsglas Glas kan onderverdeeld worden in twee categorieën: vlak glas en verpakkingsglas. Vlak glas zijn zoals de naam al zegt platte stukken glas van bijvoorbeeld spiegels of ruiten. Verpakkingsglas is meestal wit, groen of bruin glas die voedselwaren of dranken bevatten. Op verpakkingsglas zit geen statiegeld.

Kleren en schoenen

Textiel zoals kleding en schoenen beide naar het milieupark worden gebracht. Let hierbij wel op dat de sokken en schoenen in paren worden afgegeven. Ook moet het textiel in gesloten plastic zakken om het te beschermen tegen vuil en vocht. Wanneer het textiel aan deze voorwaarden voldoet kan het hergebruikt worden.

Tuinafval

Al het tuinafval dat niet in de groene container past kan gratis naar het milieupark worden gebracht. Denk aan (kerst)bomen of struiken. Net als zand, grond en graszoden mag tuinafval geen niet-organische stoffen bevatten.