Safina fanclub
Image default
Eten en drinken

Wat is een rookhout BBQ?

Bij een rookhout BBQ draait het allemaal om smaak. Je hebt verschillende soorten rookhout en die geven allemaal weer een andere smaak aan je gerecht. Wat je het beste kunt doen, is verschillende soorten proberen, ontdekken en vooral proeven en experimenteren. Op deze manier kom je er namelijk achter wat jij het meest lekker vindt en daar kun je dan vaker gebruik van maken.

 

Tips en recepten rookhout BBQ

 

Misschien is het voor jou de eerste keer dat je de rookhout BBQ gaat proberen. Daarom geven we je graag wat tips:

  • Je hebt rookhout in verschillende soorten verpakkingen.
  • Chunks zijn de grote blokken, deze worden naast snippers en rookplankjes vaak gebruikt.
  • Je legt rookhout altijd op de hete kolen of briketten en dan gaat het roken. Door de rook zal je gerecht een extra smaak krijgen.

 

Nog een lekker recept welke je klaar kunt maken op je rookhout BBQ, de gerookte kip. Voor twee personen heb je nodig een verse kip en dan nog een ui, knoflook, verse gember, witte deel van een prei, peper en zout, aardappels en olijfolie. Ter voorbereiding ga je aan een kant in de BBQ vuur maken (achter de vuurplaat). Vervolgens was je je kip, je maakt het vel los en dan wrijf je hem in met peper en zout. Groenten meng je door elkaar als vulling en daar vul je de kip dan mee. Vervolgens wrijf je je kip in met olijfolie.

 

In de tussentijd kun je je aardappels bereiden. Je kip leg je op het grilrooster (een uur). Let op dat je het laatste half uur rookhout vochtig maakt en op de briketten strooit (voor extra smaak).