Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Wat is natuurlijke cosmetica?

Natuurlijke cosmetica, 100% natuurlijk, biologisch, organisch, je hoort het steeds vaker. Dit komt er over de laatste jaren betere onderzoeken zijn uitgekomen op het gebied van cosmetica en de werking ervan op langdurig termijn. In deze blog vind je alles over natuurlijke cosmetica en de voordelen ervan.  

 

Waar bestaat natuurlijke cosmetica uit?

De naam zegt het al. Natuurlijke cosmetica bestaat uit natuurlijke producten zoals water, mineralen, zouten, plantaardige oliën, ect. Natuurlijke cosmetica is ontwikkeld om het idee dat je huid ongeveer 70% van de producten opneemt die je erop smeert. De opgenomen stoffen komen in je bloedbaan terecht. Daarmee is het huid het grootste (opname)orgaan van je lichaam. Je zou zeggen dat je alles wat je op je huid smeert dus zou moeten kunnen eten.

 

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke cosmetica?

Zoals zojuist benoemd neem je huid een groot deel van de stoffen op die in cosmetica terug is te vinden. Normaal bevinden er zich in cosmetica natuurlijk veel kunstmatige chemicaliën, kleur- en geurstoffen, parabenen, ect. Deze stoffen hebben op lange termijn een negatieve werking en kunnen zelfs averechts werken. Synthetische producten kunnen je huidporiën laten verstoppen waardoor een ontstekingen kunnen ontstaan. Een veel voorkomend voorbeeld is gezichtscrème. Gezichtscrème en zalfjes laten puistjes uitdrogen maar maakt je huid vervolgens zo droog dat er opnieuw talg wordt geproduceerd. Naast dat natuurlijke cosmetica is net zo goed voor het milieu als voor je huid. De meeste ingrediënten in natuurlijke cosmetica zijn biologisch afbreekbaar. Daarnaast komen er bij het maken van conventionele cosmetica chemische stoffen en gifstoffen vrij. Kortom genoeg redenen om voor natuurlijke cosmetica te kiezen.

Natuurlijke cosmeticaproducten om uit te testen

Er zijn een paar natuurlijke cosmeticaproducten die niet mogen missen en je gezondheid kunnen verbeteren:

  • Natuurlijke gezichtscrème 
  • Natuurlijke shampoo
  • Natuurlijke zonnebrand
  • Natuurlijke deodorant

–           

https://www.origanic.nl/