Safina fanclub
Image default
Zorg

Werken op Curaçao

Curaçao wordt ook wel eens het paradijs op aarde genoemd en dat is natuurlijk niet voor niks. Met de parelwitte stranden, het heerlijke klimaat en de relaxte sfeer is Curaçao een prachtige bestemming. Curaçao is prachtig voor een vakantie, maar wist je dat Curaçao ook een ideale plek is om te werken?

Werksfeer

De werksfeer op Curaçao verschilt heel erg van de werksfeer in Nederland. Over het algemeen is de sfeer op Curaçao erg relaxed. Dit zul je ook terugzien in de werksfeer. Natuurlijk hoort deze sfeer ook een beetje bij de tropische temperaturen. Op je slippers naar het werk is in Curaçao heel gewoon. Dit maakt alles een stuk minder zakelijk. Wanneer je gaat werken op Curaçao krijg je te maken met verschillende talen. De talen die het meest worden gesproken in Curaçao zijn: Engels, Nederlands en Papiaments.

Praktische zaken

Wanneer je gaat werken op Curaçao moet je rekening houden met een aantal praktische zaken. Zo betaal je op Curaçao met de Antilliaanse Gulden. Wanneer je wil pinnen kan het zijn dat je hier extra kosten voor betaald. Betalen met een creditcard is op de meeste plaatsen wel gewoon mogelijk. Als je wil gaan werken op Curaçao heb je een werkvergunning nodig. Deze kun je aanvragen bij de immigratiedienst. Alleen een paspoort is hiervoor niet genoeg. Je zal voor je vertrek een Verklaring Omtrent Gedrag moeten aanvragen. Daarnaast kan het zijn dat er wordt gevraagd naar een arbeidsovereenkomst.

Wonen op Curaçao

Het leven op Curaçao is over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Dit komt deels doordat Curaçao een erg toeristisch eiland is. De salarissen zijn er net iets lager dan in Nederland. Op Curaçao ligt alles dichtbij. Binnen één uur ben je aan de andere kant van het eiland. Aan vervoer hoef je dan ook niet veel geld uit te geven.

https://www.healthz.eu/werken-op-curacao/