Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Wonen in een containerwoning

Wonen in een containerwoning? Wat in de VS al lang wordt toegepast, is in Europa nog niet zo wijdverbreid. Steeds meer mensen in Nederland wonen echter in een containerhuis. Met een containerwoning kent creativiteit geen grenzen. Een container als huis is het goedkopere alternatief voor een gewoon huis.

Het biedt een moderne werk-, woon- of leefruimte. Of het nu als kantoor, logeerkamer of gewoon als vakantiewoning is. Met een container als huis zijn de mogelijkheden onbeperkt. U kunt het voor elke behoefte en elke smaak aanpassen.
 

De prijzen voor een containerwoning

Bij een containerhuis kan er geen exacte som voor de kosten worden afgeroepen, omdat de prijzen sterk variabel zijn. Een 12 meter lange container kan tussen de 1000 en 3000 euro kosten. Voor een omrekening moet u rekening houden met 7500-1000000 Euro. Een huis uit een container staat op 14 vierkante meter van 6.600 euro. Als het een container met toilet, keuken en bad moet men 8600 euro aan tafel zetten. Trouwens, er zijn geen nieuwe containers. Men maakt alleen onderscheid tussen “gebruikt” en “als nieuw”.
 
In het bouwrecht zijn gedifferentieerde bepalingen van toepassing. Daarom moet een onderscheid worden gemaakt tussen gevallen waarin containerhuizen al dan niet worden gebouwd. Lees daarom de bouwverordeningen van de betreffende federale staat. Bovendien moet duidelijk zijn hoe lang de container moet worden gebruikt.

 

Moderne containerwoningen kunnen worden uitgebreid

Containerwoningen hoeven niet saai te zijn. Ze kunnen ook stijlvol en kleurrijk zijn. Tim uit Missouri heeft samen met een architect aan de artistieke wederopbouw van zeecontainers gewerkt en daarover verslag gedaan in een blog. De container is slechts de structuur. Containerwoningen kunnen worden bekleed met elk materiaal.

 

In geprefabriceerde modules kan men tegenwoordig net zo mooi leven als in een conventionele woning. Bovendien is de bouwtijd voor een containerwoning veel korter en een derde goedkoper. Een ander voordeel is het feit dat u niet bang hoeft te zijn voor een verlies aan comfort. Het duurt ongeveer zes weken van bestelling tot levering. Het interieurwerk duurt dan ongeveer een week. Containerwoningen kunnen niet alleen een hoofdverblijfplaats zijn, maar ook vakantiehuizen of een betaalbaar weekendhuis.