Safina fanclub
Image default
Bedrijven

5 tips om de juiste kinderopvang te vinden

Een goede kinderopvang vinden neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Je moet al tijdig op zoek naar een dagverblijf, want heel veel locaties zitten het hele jaar vol. Met de volgende 5 tips vind je binnen no time een geschikte opvang voor je kind.

Voldoet de kinderopvang aan alle wettelijke eisen?

Het kinderdagverblijf moet aan een aantal eisen voldoen en jij mag zeker verwachten dat ze deze naleven. Wil je weten of dit gebeurt? Je kunt in het landelijk register kinderopvang checken hoe de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst de opvang beoordeelt. Tevens moet de kinderopvang beschikken over een certificaat van de Harmonisatie kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Hierbij wordt er onder andere opgelet dat het verblijf een veilige omgeving is en de kinderen centraal staan.

Hoe gaat het verblijf om met sociale media?

Tegenwoordig is iedereen actief op social media. Waarschijnlijk heeft de kinderopvang Voorburg ook een eigen pagina. Daar kun je alvast een kijkje nemen om te zien hoe zij omgaan met het delen van foto’s en informatie. Uiteraard mag niks van jouw kind geplaatst worden zonder jouw medeweten. Je kunt tijdens het kennismakingsgesprek altijd even informeren hoe zij hier precies mee omgaan.

Hoe ziet een dag op de kinderopvang eruit?

Wat ook interessant is, is om te informeren hoe een dag op de kinderdagopvang Voorburg er uit ziet. Bedenk goed of dit overeenkomt met de opvoeding die jij je kind wilt geven? Vind je het belangrijk dat het kind al vroeg vaardigheden ontwikkelt of vind je het belangrijk dat hij veel met anderen samen speelt. Tevens kun je vragen hoe zij omgaan met eten en tussendoortjes.

Hoe flexibel is de kinderopvang? Net als dat jij flexibel moet zijn op je werk, is het ook fijn dat de kinderopvang Voorburg flexibel is. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je kind een keer op een ander dag naar de opvang te brengen. Voor je kind is het echter wel fijn dat het op vaste dagen met een vaste groep kids naar de opvang gaat, maar nood breekt wet.

Wat zijn de kosten?

Uiteraard zijn kosten niet geheel onbelangrijk. De kinderopvang kan een laag tarief vragen, maar dan zijn bijvoorbeeld de luiers en kosten voor activiteiten en tussendoortjes niet inbegrepen.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/voorburg/