Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Alle Pokémon spellen voor Nintendo opgelijst

Alle Pokémon spellen voor Nintendo opgelijst

Pokémon bestaat al meer dan 25 jaar. In al die jaren zijn er al ongelofelijk veel Pokémon gerelateerde spellen ontstaan: TCG, Pokémon GO en Pokémon spellen voor Nintendo. In deze blog gaan we dieper in op de Nintendo-spellen. 

Meer interesse in TCG of verzamel je liever de kaarten? Neem zeker een kijkje op Pokeflip, ze hebben een ruim aanbod aan kaarten en zijn een erkende verkoper. 

 

Pokémon Red, Blue, Green en Yellow

Wereldwijd waren de Pokémon Red en Pokémon Blue de eerste twee versies die zijn uitgekomen. Oorspronkelijk waren de Red en Green de eerste twee die in Japan zijn uitgekomen. Onderling waren er een paar verschillen tussen de spellen. Vanaf Pokémon Yellow was het mogelijk om bijvoorbeeld meer Pokémon te kunnen vangen, een relatie te krijgen tussen trainer en Pokémon en werden er maatregelen genomen om vals te spelen te bemoeilijken. 

 

Pokémon Silver, Gold en Kristal

Voor het eerst waren er spellen in kleur mogelijk. Silver en Gold maakten dit als eerste mogelijk, samen met heel wat nieuwe Pokémon. Fanatieke spelers vonden deze twee de absolute toppers van de Nintendo-spellen. Kristal volgde een jaar later. 

 

Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald

Vervolgens kwamen de spellen Ruby en Sapphire de wereld in, opgevolgd met Emerald die diende als een verbetering van de spellen. De spellen waren grafisch heel wat sterker dankzij de Game Boy Advance van Nintendo. De spellen speelde weer in een nieuwe wereld, met veel nieuwe mogelijkheden in-game. 

 

Firered en Leafgreen volgde in 2004

Voor het eerst begon Pokémon met heruitgaven van de oude games. Ze zorgde er zo voor ook een nieuw publiek aan te trekken. De oude spellen zouden nu vele gebruiksvriendelijker worden en zouden op die manier veel langer de oude spellen in leven houden. 

 

Voor het eerst op Nintendo DS: Diamond, Pearl en Platinum 

Met de komst van de Nintendo DS, is een 3D-ervaring niet ver meer te zoeken. De games scoorden zo goed, dat ze nog een remake kregen in 2021: Brilliant Diamond & Shining Pearl.

 

Soulsilver en Heartgold 

Deze maakten het mogelijk om de spellen Silver en Gold te ervaren op een nieuwe spelconsole. Zo konden de spelers genieten van de absolute kaskrakers met minimale technische mankementen.

 

Pokémon Black en White 

Voor het eerst vind je hier een compleet nieuwe Pokémon. Black & White waagden zich aan een wereld, waar geen enkele oude Pokémon te vinden was. 

 

Het vervolg: Black 2 en White 2

Ze pikten de verhaallijn weer op van Black & White, samen met weer enkele nieuwe Pokémon. Deze game kwam vrij snel na de oorspronkelijke Black en White. Liefhebbers van Black en White haalden de spellen dan ook met plezier in huis.

 

Voor het eerst op Nintendo 3DS: X en Y 

Dankzij heel wat nieuwe grafische mogelijkheden dankzij 3D-weergave, werden duels op de game anders. Er was nog wel heel wat werk aan de winkel, maar X en Y hun vernieuwingen mogen zeker niet vergeten worden! 

 

Remakes: Omega Ruby en Alpha Sapphire

De oude spellen werden weer speelbaar voor een nieuw publiek. Nu ook op de 3DS met heel wat in-game en visuele verbeteringen.

 

Pokémon Sun & Moon

Deze spellen speelden zich af in de Aloha-regio. Bekend van zijn prachtige eilanden en een tropische omgeving. Oude Pokémon kregen een nieuw, mooi jasje. 

 

Nintendo Switch Let’s Go, Pikachu & Let’s Go Eevee 

Nu werd het ook mogelijk de spellen te spelen op grote schermen dankzij de nieuwe Nintendo Switch console. Voor het eerst de overstap van een draagbare console naar een vaste. Pokémon was bij de eerste spellen die er ontzettend op vooruit gingen op vlak van beeldvorming.

 

Sword en Shield 

Deze twee spellen zijn momenteel de meest nieuwe van het Pokémonuniversum. Een wereld die sterk lijkt op het Verenigd Koninkrijk. Met een DLC breiden ze de wereld uit en hoeven op die manier geen standaard heruitgave te ondergaan. 

 

Nu nog gaan spelen!

We hebben je nu alle Nintendo Pokémon spellen uitgelegd. Het zijn er heel wat, heel veel Pokémon plezier om te beleven. Kijk welk spel je het meest interesseert en ga aan de slag, spelen maar!

 

https://nl.pokeflip.com/