Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over bodembedekkers in je tuin!

De kans is groot dat jouw tuin voornamelijk bestaat uit bestrating en gazon. Maar heb jij wel eens nagedacht over bodembedekkers? Deze kunnen namelijk een goede toevoeging zijn aan jouw tuin! In deze blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen rondom bodembedekkers! Na het lezen van deze blog ben jij een echte bodembedekker specialist en zul overtuigd zijn van de werking van dit product!

Gaan bodembedekkers onkruid tegen?

Er zijn veel verschillende bodembedekkers die jouw tuin beschermen tegen meerdere factoren. Onkruid is er daar inderdaad één van. De reden daarvoor is dat onkruid vaak niet door de meeste bodembedekkers heen komt. Zo heb je dus geen last meer van ongewenste paardenbloemen en ander onkruid. Daarnaast zorgt een bodembedekker zoals houtsnippers bijvoorbeeld heel goed tegen het uitdrogen van de grond en planten tegen de vorst. We moeten natuurlijk niet vergeten dat bodembedekkers sowieso een mooie aanvulling zijn voor de look van je gehele tuin. 

Beschermt het tegen insecten?

Zoals we zeiden komt onkruid lastig door een bodembedekker heen. Bij insecten is dat eigenlijk niet anders. Beestjes zoals slakken zullen geen kans hebben door middel van bodembedekkers. Als je dus veel last hebt van ongewenste insecten, is een bodembedekker zeker aan te raden! Je zult al snel verschil ervaren!

Wanneer moet je bodembedekkers bijvullen?

We hadden het net al even over houtschors, maar er zijn natuurlijk veel meer soorten bodembedekkers. De ene soort moet vaker bijgevuld worden dan de ander. Houtschors moet bijvoorbeeld vaker aangevuld worden dan kiezels. Dit heeft te maken met het gewicht van het houtschors. Een ander soort is cacaodoppen, deze verteren ieder jaar. Het voordeel hiervan is wel dat het de bodem meer voed dan bijvoorbeeld schors. Je zult dus wel jaarlijks nieuwe cacaodoppen moeten aanschaffen. 

Meer weten?

Hopelijk heb jij wat aan deze antwoorden! Mocht je toch nog specifieke vragen hebben dan raden we je aan om een specialist te benaderen. Een partij als 123Natuurproducten kan je namelijk verder helpen en eventueel adviseren over een passende bodembedekker voor jou. 

 

https://www.123natuurproducten.nl/