Safina fanclub
Image default
Zakelijke dienstverlening

Animatie laten maken

Een animatie brengt complexe informatie voor iedereen helder in beeld. Een animatie is er in verschillende stijlen en mogelijkheden. Heb je interesse om een animatie te laten maken voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder over het laten maken van een animatiefilmpje. Wij geven hieronder aan waar je allemaal aan moet denken als je een animatiefilm wil laten maken.

Hoe lang duurt een animatie maken?

Een animatie laten maken duurt in de meeste gevallen vier tot acht weken. Uiteraard is het volledig afhankelijk van wat je wil laten maken, wat je doel er mee is en wie je doelgroep is. Je bepaalt eerst de inhoud van je filmpje en vervolgens bepaal je de stijl en de vormgeving. De meeste animatiemakers beginnen met het opstellen van een concept, die je dan moet beoordelen. Zo wordt er elke keer een deel opgeleverd, die jij moet beoordelen. Zo weet je zeker dat er snel geschakeld kan worden, waardoor het gehele proces zo snel mogelijk loopt.

Waarom animatie laten maken?

Een animatie maakt complexe informatie voor een heel aantal mensen in een keer duidelijk. Zo kom je snel bij de kern van je verhaal, wat weer erg effectief is! Een animatiefilm is echt niet iets voor (alleen) kinderen, maar zeker voor bedrijven interessant. Je kunt een bedrijfsfilm laten maken in je eigen huisstijl. Tegenwoordig worden filmpjes vaak openbaar gedeeld via YouTube, Facebook, Instagram of LinkedIn. Heb je een filmpje in je huisstijl, zet je ‘m online én laat je het delen door personeel en bekenden in eerste instantie, dan doet dat heel wat voor je naamsbekendheid! Daarnaast kun je een animatie ook perfect in je presentaties terug laten komen. Een animatie film is dus ook erg veelzijdig, oftewel, je krijgt waar voor je geld!

Welke animatie laten maken?

Animatiefilmpjes zijn er in verschillende stijlen. Welke zou bij jouw bedrijf of boodschap passen? Animatiefilmpjes kunnen gemaakt worden met cartoonanimaties, cut out animaties, whiteboard animaties, animaties in 3D-vorm, getekende animaties en 360 graden animaties. Whiteboard animaties kenmerken zich door de getekende stijl, deze wordt veel gebruikt voor training video’s. Stop-motion animaties zijn wat tijdrovender voor de maker, klei en objecten of silhouetten worden gebruikt om een verhaal te vertellen. Een promotiefilm laten maken in de vorm van animatie kan in elke stijl die jij wil, als het maar past bij jouw bedrijf of hetgeen dat jij wil promoten.

Animatie laten maken door bedrijf

Heb je al een idee voor een animatie? Laat het door een bedrijf maken die gespecialiseerd is in verschillende soorten animaties. Zo heb je zeker weten een goede animatiefilm, dat jouw bedrijf representeert. Bijvoorbeeld Zoomworks, een bedrijf dat maatwerk levert om de videomarketing voor jouw bedrijf een boost te geven.

https://zoomworks.nl/

Gerelateerde artikelen

Welke melkrobot zou jij kiezen?

Een uitvaartverzekering in Corona tijden

Outplacement, loopbaanadvies en loopbaanbegeleiding