Safina fanclub
Image default
Industrie

Beste manieren om papier en plastic te recycleren

Het recyclen van papierproducten is geweldig. De overgrote meerderheid van papieren producten is recyclebaar, dus gooi je kranten en oude notitieboekjes niet weg! Als u uw ecologische voetafdruk nog kleiner wilt maken, kunt u zelfs goederen kopen die volledig van gerecycled papier zijn gemaakt. Je kunt alles recyclen, van printerpapier tot eierdozen en gazonborden. De meeste papieren producten kunnen worden gerecycled. Tijdschriften, gekleurd papier, kranten en telefoonboeken kunnen allemaal worden gerecycled. Net zoals al deze producten kan hout ook gemakkelijk gerecycled worden. Door middel van een houtafval container kun je al het hout verzamelen en naar een inzamelpunt brengen. De meeste recyclingfabrieken kunnen zelfs genietpapier en spiraalvormige notitieboekjes en plakbriefjes verwerken.

Niet recyclebaar papier

Als je cadeaupapier hebt met een glanzende, gelamineerde textuur, kan het waarschijnlijk niet worden gerecycled. Je zult waarschijnlijk niets kunnen recyclen dat vloeistof of papier bevat dat is gecoat met plastic. Gekoelde / diepgevroren voedseldozen zijn over het algemeen NIET recyclebaar vanwege de manier waarop ze zijn gemaakt, met uitzondering van “aseptische dozen” zoals melk- en sappakken. Als je kartonnen dozen of papieren zakken recyclet, maak ze dan plat en stapel ze om ze gemakkelijker te kunnen verwerken. Versnipperd papier of papier dat is blootgesteld aan vloeistoffen van welke aard dan ook, kan niet worden gerecycled. Dat gezegd hebbende, kunnen sommige gemeenten deze producten nog steeds meenemen en scheiden wat recyclebaar is en wat niet.

Recyclen van plastic

Controleer het symbool dat op kunststoffen is gedrukt om te zien of ze recyclebaar zijn. Het nummer in de driehoek op plastic goederen is het harsnummer en geeft aan van welk soort plastic het materiaal is gemaakt. De meeste gemeenten accepteren sommige van deze kunststoffen, terwijl andere zelden recyclebaar zijn.

Kunststoffen met een 1, 2 of 5 erop zijn vrijwel altijd recyclebaar. Zolang ze niet besmet zijn, ga je gang en gooi ze in de prullenbak. Plastic nummer 3, dat PVC is, en plastic nummer 7, een andere categorie, zijn zelden recyclebaar. Neem contact op met een recyclingdienst om te zien of ze deze meenemen. Kunststoffen met een 4, 6 erop zijn af en toe recyclebaar, maar het hangt er echt van af waar je woont. Een paar plastic voorwerpen lijken recyclebaar, maar zijn dat niet. Plastic zakken, rietjes, wegwerpbekers en tissuedozen kunnen niet worden verwerkt.

https://afvalcontainerszuidholland.nl/houtafval-container-huren/