Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Bestrating leggen in de tuin

Een bestrate tuin is een geweldige manier om waarde toe te voegen aan uw huis. Het kan ook een leuk doe-het-zelf project zijn! In deze blogpost laten we je zien hoe je bestrating in je tuin kunt leggen, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

1. Kies uw straatstenen

Er zijn veel verschillende soorten straatstenen om uit te kiezen, dus neem de tijd. Je moet ook rekening houden met de grootte van de straatstenen die je kiest. Als je een klein oppervlak bestraat, werken kleinere straatstenen beter. Omgekeerd, als je werkt met een groot gebied, zul je grotere straatstenen willen kiezen.                                                                 

2. Meet en markeer het gebied waar je bestrating gaat leggen

Gebruik een meetlint en een touwtje om de omtrek af te bakenen van het gebied waar u de bestrating gaat leggen. Gebruik vervolgens een spade of ander graafgereedschap om het gebied uit te graven tot een diepte van ongeveer 15 cm. 

3. Voeg grind en zand toe aan de uitgraving

Zodra u het gebied hebt uitgegraven, is het tijd om grind en zand toe te voegen. Het grind helpt bij de drainage, terwijl het zand zorgt voor een vlakke ondergrond voor de straatstenen. Gebruik een kruiwagen om grind en zand toe te voegen aan de uitgraving totdat deze is gevuld tot een diepte van 10 cm.

4. Verdicht het grind en zand

Zodra u grind en zand hebt toegevoegd aan de uitgraving, gebruikt u een stamper of verhuur trilplaat om het te verdichten tot het vlak en stevig is. Deze stap is belangrijk omdat het ervoor zal zorgen dat je straatstenen een stabiele basis hebben.                                               

5. Begin uw straatstenen te leggen vanuit één hoek van het gebied

Begin in een hoek van de uitgraving en leg uw straatstenen in rijen van de ene kant van het gebied naar de andere. Terwijl u elke steen legt, gebruikt u een troffel om mortel op de onderkant te smeren voordat u de steen op zijn plaats legt. Controleer met een waterpas of een waterpas of elke steen waterpas ligt. En dat is het! Je hebt met succes bestrating in je tuin gelegd!

https://www.123machineverhuur.nl