Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Bloedtesten voor sporters

Als je je uithoudingsvermogen wilt verbeteren om optimale prestaties te kunnen leveren doe je hiervoor conditietraining. Het is lichaam past zich door zo’n training steeds beter aan de lengte en zwaarte van de training. Door intensief te sporten verminder je de kans op overgewicht, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Echter moet je wanneer je veel en lange trainingen doet rekening houden met een verstoring in de ijzer, vocht en zoutbalans. Langdurige tekorten richten namelijk schade aan en dit kan van kortdurende schade naar langdurige schade gaan zonder goede maatregelen. Om dit allemaal in de gaten te houden kun je als sporter bloedtesten uit laten voeren. Zo ben je op de hoogte van wat het sporten met jouw lichaam doet.

Elk lichaam is uniek

Doordat elk lichaam ander is en daardoor misschien wel minder van een bepaalde mineraal nodig heeft, kan naast een gewoon onderzoek, een aanvullend onderzoek gedaan worden. Zo kun je nog meer inzicht krijgen in je eigen lichaam en ook waar je nog op kunt verbeteren. Ook als je tijdens het sporten klachten ondervindt of wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer vooruit gaat, is het een verstandig besluit je bloed te laten testen. Wanneer je weet waar je een tekort van hebt, kun je daar ook wat aan doen.

Trainings- en wedstrijdschema om bloedtest heen bouwen

Voor intensieve sporters wordt met een bloedtest het zuurstoftransport gemeten. Zo wordt in kaart gebracht hoeveel je lichaam aan kan, hoeveel ijzer je in je lichaam hebt, je lever en nierfunctie, eventuele ontstekingen en hormonen die effect kunnen hebben op je prestaties. De testen zijn in het leven geroepen om de juiste assistentie te kunnen leveren om nog betere prestaties te kunnen leveren in trainingen en op wedstrijden. Door je meerdere malen per jaar te laten testen, krijg je een compleet beeld van je fysieke conditie en daar kun je je trainings- en wedstrijdschema omheen bouwen.

https://www.massagegunreview.nl