Safina fanclub
Image default
Vakantie

Citytrip maken naar Barcelona

Citytrip maken naar Barcelona

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een citytrip te maken naar Barcelona. De stad is rijk van historie en heeft dus veel te bieden voor liefhebbers daarvan, maar ook voor de jongeren die een echte feestvakantie willen. Deze stad heeft zowel rustige als wat drukke delen en je kunt dus ook zelf kiezen waar jij je fijn bij voelt. Naast Gaudí’s creaties die bij iedereen bekend zijn heeft Barcelona nog veel meer te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Breng een bezoek aan het Picasso Museum om meer te weten te komen over het leven en werk van deze beroemde Spaanse kunstenaar. Of verken de smalle straatjes van de Gotische wijk, waar je historische gebouwen, gezellige pleintjes en charmante boetiekjes kunt vinden. Ook kun je hier heerlijk eten en drinken op het terras lekker in de zon!

De indrukwekkende architectuur van de Sagrada Familia

Het meest opvallende kenmerk van de Sagrada Familia is het unieke ontwerp van de architect Antoni Gaudí. Het gebouw combineert verschillende bouwstijlen. Gaudí’s visie was om een meesterwerk te creëren dat de schoonheid van de natuurlijke wereld zou weerspiegelen. Eenmaal binnen word je overweldigd door de grootheid en prachtige details van het interieur. De hoge gewelven lijken op boomtakken die naar boven reiken, terwijl het licht dat door de gekleurde glas-in-loodramen schijnt een betoverend effect creëert. De Sagrada Familia wordt naar verwachting voltooid in 2026, precies honderd jaar na Gaudí’s dood.  Je ziet dus dat er vandaag de dag ook nog flink aan gewerkt wordt.

Wat heeft Barcelona stad te bieden naast kunst en cultuur ?

Buiten de culturele hoogtepunten heeft Barcelona stad ook veel te bieden op het gebied van winkelen en gastronomie. Van trendy boetieks tot traditionele markten zoals La Boqueria, er is voor elk wat wils. Vergeet ook niet te genieten van de beroemde Catalaanse keuken, met zijn heerlijke tapas en verse zeevruchten.