Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

De explanimation uitgelegd

De explanimation uitgelegd

Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in het maken van heldere en duidelijke explanimations. Maar ja, als je niet weet wat een explanimation is, kun je niet zoveel met die claim. Daarom een antwoord op de vraag wat een explanimation eigenlijk is.

Het woord explanimation is een combinatie van de Engelse woorden “explanation” en “animation”. In goed Nederlands is een explanimation dus een animatievideo waarin iets uitgelegd wordt. Idealiter duurt een explanimation niet langer dan anderhalve minuut. Liever nog wat korter.

Lekker kort

Met een explanimation geef je de kijker echt een introductie in het onderwerp, op een vermakelijke manier. Als ze meer willen weten, kunnen je kijkers de website bezoeken, contact met je opnemen, of een explanimation over een ander onderwerp bekijken.

Het zal je verrassen: hoewel amper iemand voor zijn lol naar 15 minuten animatie over een onderwerp kijkt, klikken mensen wel door op het volgende filmpje als dat slechts een minuut van hun tijd kost. Sommige mensen kunnen echt explanimations bingen!

Een explanimation houdt de aandacht vast, en doet verlangen naar meer, doordat ze zo helder en beknopt zijn. En leuk. Want dat zijn goede explanimations ook!

Effectief

Omdat explanimations lekker kort zijn, vermakelijk én alleen de essentiële informatie overbrengen zijn ze veel effectiever dan welk ander medium ook. Met een explanimation komt je boodschap duidelijk over.

Meer weten over de explanimation?

Neem eens contact met onze adviseurs op, we vertellen je er graag meer over explanimations, onze werkwijze en hoe we jou verder kunnen helpen!