Safina fanclub
Image default
Bedrijven

De legionella bacterie

De Legionella bacterie

Het is weer even geleden dat er een uitbraak van de legionella bacterie is geweest. Zodra er een vermoeden is dat een waterleiding is besmet met de legionella bacterie, zullen er snel maatregelen genomen worden. Wanneer u als persoon besmet wordt , kunt u daar behoorlijk ziek van worden. Door een besmetting van de legionella bacterie kunt u een ernstige longontsteking oplopen. Er zijn al veel personen, in de loop der jaren, aan deze besmetting gestorven. Daarom worden er zo snel mogelijk maatregelen genomen wanneer de bacterie aanwezig is. De ziekte die u oploopt, kan worden bestreden met antibiotica. Het grote nadeel van de ziekte is dat het wel 2 tot 9 dagen kan duren, voordat de ziekteverschijnselen openbaar worden.

Wat zijn de ziekteverschijnselen?

De ziekteverschijnselen bij een legionella besmetting zijn een snel opkomende hoofdpijn, spierpijn, een ziek gevoel wat gevolgd wordt door een hoge koorts (boven de 39 graden Celsius) met een longontsteking. Vaak wordt de patiënt kortademig en heeft last van braken en diarree. Wanneer dat wordt geconstateerd, zal er snel actie moeten worden genomen.

Ouderen in een verzorgingshuis

Vooral op die plaatsen waar veel ouderen wonen, moet ervoor gezorgd worden om de legionella bacterie buiten de deur te houden. De legionella bacterie voelt zich uitstekend thuis in stilstaand lauw water. Daarom moeten de waterleidingen regelmatig worden doorgespoeld. De bacterie kan zich ook verspreiden via waterdamp. Dat hoor je wel eens in een tuincentrum. Hier zal er alles aan gedaan worden om een uitbraak te voorkomen, omdat bij een uitbraak het tuincentrum voor een onbepaalde periode wordt gesloten.

Het gebruik van membraan filtratie

In de praktijk wordt de bacterie bestreden door membraan filtratie. Membraan filtratie wordt gebruikt om door de scheidingsmethode schadelijke stoffen uit een vloeistof te verwijderen. Door de membraan filtratie wordt de bacterie uit de vloeistof gehaald. De waterbedrijven halen de vuile stoffen ook uit het water door membraan filtratie. Ook de legionella bacterie wordt op die manier uit het water gehaald.

https://www.aquadns.nl/

Gerelateerde artikelen

Relatietherapie Rotterdam

Rijschool Groningen

Aannemer nodig?