Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Ondergewicht? Zo verdik je op een gezonde manier!

Wanneer je ondergewicht hebt, is het vaak moeilijk om bij te komen. Misschien is de eetlust niet zo groot of ben je sneller voldaan. Als je daarbij een fervente sporter bent, zit je vaak in een calorie deficit. Toch kan het belangrijk zijn om op een gezond gewicht te zitten, maar bijkomen is echter moeilijk om te doen. 

 

1. Maak je porties langzaam groter! 

Om bij te komen, moet je meer calorieën eten dan je verbrandt. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een van de gemakkelijkste manieren om bij te komen is door langzaam porties te vergroten. Door dit langzaam te doen, geef je je lichaam de mogelijkheid om te wennen aan de extra calorieën. Wanneer je toch snel verzadigd bent, is het mogelijk om tussendoor meer te proberen snacken. Hierdoor krijg je ook meer calorieën binnen, zonder dat je echt je best moet doen om je vol te steken. 

 

2. Voeg gezonde calorieën toe aan je maaltijd.

Wanneer de grotere porties niet genoeg zijn, moet je ingrediënten toevoegen die meer calorieën bevatten. Zo kan je bijvoorbeeld weight gainers toevoegen aan een smoothie. Deze weight gainers bevatten de nodige calorieën. Een andere optie is zaden en noten eten, die vaak boordevol gezonde vetten zitten! Probeer weg te blijven van extra suiker en ongezonde vetten. Hoewel deze efficiënt zijn om bij te komen, kunnen ze echter gevaarlijke gevolgen hebben op lange termijn! 

vocht je echt meer verdieping qua informatie willen hebben over voeding, lees dan het volgende artikel: https://kossonutrition.nl/letten-op-je-voeding-tijdens-het-aankomen-met-roel-henno/

 

 

3. Blijf sporten

Hoewel het in eerste instantie niet logisch lijkt om te gaan sporten, is sport een zeer belangrijk element. Het is immers belangrijk dat je spieren kweekt. Hierbij helpen de weight gainers ook. Het vet van je lichaam dat is bijgekomen door de voorgaande tips, wordt vervolgens omgezet in spieren. Dit is gezonder op lange termijn. Om je gewicht te behouden, doe je best aan krachttraining, aangezien je hiermee het meeste spieren kweekt. Hoewel cardio noodzakelijk is, verbrandt het heel veel calorieën, waardoor het bijkomen moeilijker wordt. 

https://kossonutrition.nl/product/beest-worden-weight-gainer/