Safina fanclub
Image default
Bedrijven

De voordelen van creatief bezig zijn

Maar weinig mensen nemen voldoende tijd om écht creatief bezig te zijn. Met creatief bezig zijn bedoelen we dan ook je geest volledig de vrije loop te laten gaan. Je hoort vaak dat creatieve dingen doen goed voor je is, maar waar is het precies goed voor?

Minder stress door bezig te zijn met een schildersezel

Door lekker met je handen aan de slag te gaan raak je in een bepaalde focus waardoor je stresscyclus wordt doorbroken. Je denkt niet meer aan de dagelijkse aspecten die je stress geven. Je wordt rustiger door je focus en creatieve gedachten waardoor je stress gevoel dus aanzienlijk kan afnemen. Veel mensen vinden zichzelf niet goed genoeg om kunst te maken. Het maakt overigens niet uit of het mooi is of niet, door zelf creatief aan de slag te gaan kun je al na 45 minuten een stuk rustiger en minder stressvol zijn. Lekker klieren met een schildersezel kan er dus voor zorgen dat je aanzienlijk minder gestrest bent.

Diepe concentratie en meer vrijheid

Als je gedetailleerd met iets bezig bent kom je in een diepe concentratie terecht. Door dit vaker te doen bouw je de vaardigheden op die nodig zijn voor je te kunnen concentreren.  Deze nieuwe vaardigheden kun je dan vervolgens goed toepassen in je dagelijkse leven tijdens je werk of studie.  Ook is creatief bezig zijn een manier om je gedachte volledig de vrije loop te laten gaan. Je gedachte de vrije loop laten gaan zorgt voor een extra gevoel van vrijheid.

https://www.schildersezel-enzo.com/