Safina fanclub
Image default
Energie

Door slaan van de stoppen: erg of niet?

We gebruiken anno 2022 bijna elke dag stroom. Een dag zonder elektra gaat haast niet meer voorbij. Als de stroom eruit ligt kan dit ook erg vervelend zijn. Mensen kunnen niet meer hun werk doen, er is geen licht meer, je kan geen televisie meer kijken. Kortom, vervelend dus. Als de stoppen doorslaan kan je ook geen elektriciteit meer gebruiken. Soms is dit niet zo erg en is het makkelijk te verhelpen, maar zo niet, dan kan je beter één van de vele Elektriciens inschakelen. Vooral als er zich echt problemen aan de stoppenkast voordoen, is het handig om hier een expert naar te laten kijken. 

Bij twijfel, bel de elektricien

Soms is het probleem dat de stoppen doorslaan niet het ergste. Het kan namelijk zijn dat het probleem dieper in de elektrische installatie geworteld is. Dit is aan het oppervlak dan niet goed te zien. Als je het vermoeden hebt dat er meer aan de hand is dan alleen doorgeslagen stoppen, is het verstandig om een specialist in te schakelen. Die beschikt over voldoende expertise en weet wat die met het probleem aan moet. Het is daardoor ook veiliger dan wanneer je zelf aan de meterkast zou sleutelen. Ook als je een verouderde stoppenkast hebt, kan je voor de zekerheid hier even een elektricien naar laten kijken.

Ga zelf op onderzoek uit

Dat de stoppen doorslaan kan gewoon gebeuren. Dit kan verschillende redenen hebben. Verouderde apparaten, of apparaten die schade hebben kunnen vaak doorgeslagen stoppen veroorzaken. Dit is makkelijk zelf op te lossen. Je moet dan gewoon op zoek gaan naar het apparaat dat het doorslaan van de stoppen zelf heeft veroorzaakt. Als je boosdoener hebt gevonden kan je het apparaat uit het stopcontact halen en de stroom weer aanzetten. Als je het apparaat niet uit het stopcontact haalt, is de kans aanwezig dat de stroom weer uitvalt. Als het apparaat verwijderd is en de stoppen slaan weer door, is er toch een andere oorzaak van het probleem.