Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Een hedera haag en siergrassen voor de tuin

Een tuin aanleggen

Wanneer u een huis met een tuin heeft gekocht, dan moet u ook de tuin in orde maken. Als afscheiding wordt daar een houten schutting voor gebruikt of een groene haag. Nu heeft u ook voor een haag meerdere mogelijkheden. U zou bijvoorbeeld een haagbeuk kunnen nemen, maar ook de hedera haag is daarvoor zeer geschikt. Een hedera haag heeft het voordeel dat ze het hele jaar door het blad houden. Dat is wel fijn want dan zit u vrij snel zonder inkijk. Buiten privé zitten tijdens de zomermaanden zitten, is toch wel aan te raden.

Een hedera haag

De klimop hedera heeft een grote groeikracht. Daarom heeft u met deze haag snel een dichte afscheiding van uw tuin. De klimplant heeft kleine wortels die zich overal aan vastzetten. Daarom zal een hedera uit zichzelf omhoogklimmen. Wanneer u de hedera haag tegen gaas plaatst, zal hij zichzelf omhoog geleiden. De hedera haag kunt u gemakkelijk snoeien. U kunt, door het regelmatig snoeien van de haag, hem behoorlijk smal houden. Wanneer u de hedera haag tweemaal per jaar snoeit en voldoende kunstmest geeft, zal hij door zijn sterke groeikracht snel voor een mooie afscheiding zorgen.

Siergrassen kopen

Veel tuinen worden zoveel mogelijk onderhoudsvrij aangelegd. Er zijn veel personen die de tuin aanleggen met alleen tegels. Toch is een mooie siertuin zeker aan te bevelen. Wat voor een siertuin je ook neemt, er is altijd wel wat onderhoud voor nodig. Een tuin met alleen tegels heeft ook bloempotten nodig om het geheel wat op te fleuren.

Siergrassen kopen

Siergrassen kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel verschillende soorten siergrassen in veel verrassende kleuren. De siergrassen geven een frisse verschijning in uw tuin met hun veranderende kleuren of pluimvormige bloeiperiode. Wanneer u tijdens de wintermaanden ook een mooi element in uw tuin wilt hebben, kunt u voor een elegant siergras kiezen met een blauwe schijn. In het voorjaar moeten de meeste siergrassen gesnoeid worden. Siergrassen kopen, heeft het voordeel dat u er weinig onderhoud aan heeft en dat ze een mooie uitstraling aan uw tuin geven.

https://www.deplantenshop.nl/