Safina fanclub
Bedrijven

Een pelletkachel voor binnen of buiten?

Een pelletkachel voor binnen of buiten?

Door de jaren heen hebben ook de verwarmingsmogelijkheden zich flink uitgebreid, voor zowel binnenshuis als buitenshuis. Buitenshuis? Ja, want ook als de avonden wat frisser worden, blijven we graag nog gezellig buiten zitten. Bent u ook zoek naar een pelletkachel buiten? Blijf dan bij de warmteles in deze blog.

Houtkorrels voor uw warmte

Een pelletkachel Tilburg werkt net als een cv-ketel met een warmtewisselaar. Geperste houtkorrels worden intern naar een brander geduwd om daar tot ontbranding te komen en warmte af te geven. Aan de achterkant zuigt de pelletkachel koude lucht aan, aan de voorzijde blaast hij warme lucht uit. Voilà! U hoeft dus niet steeds hout aan te voeren en op de juiste manier het vuur brandende te houden. Nee, u vult het reservoir met korrels en uw pelletkachel Tilburg kan uren of zelfs dagen vooruit, afhankelijk van de koude in huis en de gewenste temperatuur.

Warmte en sfeer buiten

Maar stelt u zich eens voor dat u gezellig buiten zit, met z’n tweetjes of in een groter gezelschap. Het was een prachtige dag, maar de temperatuur daalt gestaag. Hoe heerlijk zou het zijn als u nog een paar uurtjes buiten zou kunnen blijven genieten? Binnen zitten kan immers altijd nog. Met een pelletkachel buiten kan dat! Zo is er een pelletkachel buiten te koop die met hetzelfde principe werkt als de binnenshuis pelletkachels. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander soort terrasverwarmer.

Eenvoudige installatie

Een pelletkachel Tilburg kan waarschijnlijk ook in uw huis makkelijk worden geïnstalleerd. U heeft niet eens een schoorsteen nodig. Lucht kan namelijk ook worden afgevoerd via stalen buizen. Wilt u ook het eerstvolgende najaar, winter of voorjaar genieten van deze sfeervolle warmte die elektrisch wordt aangestuurd? Wacht dan niet te lang. U krijgt absoluut geen spijt van uw pelletkachel Tilburg.