Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Een persoonlijke lening oversluiten

Een aantal weken geleden kreeg ik als ZZP’er de tip om een persoonlijke ZZP lening over te sluiten. Ik heb me er toen in verdiept en kwam erachter dat dit een heel goed idee was. Ik koos voor het Persoonlijk Zelfstandig Krediet, een persoonlijke lening waarbij u boetevrij mag aflossen en er geen onderpand gevraagd wordt.

De mogelijkheden

Voordat ik de lening ging oversluiten, heb ik natuurlijk alle opties bekeken. Gelukkig kon ik alles makkelijk laten berekenen in een overzichtelijke vergelijkingstabel. Dat is ideaal, want u hoeft alleen het bedrag en de looptijd van uw lening in te vullen. Op basis van die gegevens kunt u in een overzicht zien welke banken de laagste rentes aanbieden. Zo maakt u makkelijker een keuze voor de juiste lening die bij u past.

De voordelen van een persoonlijke lening

Aan een persoonlijke lening zitten als ZZP’er een hoop voordelen, dat werd mij al snel duidelijk. Zo krijgt u een vaste rente en looptijd en is boetevrij aflossen een mogelijkheid. Daarnaast was het voor mij een ontzettende verademing dat ik één grote lening kon oversluiten. Als ZZP’er heb ik het namelijk behoorlijk druk en ik had al een aantal jaar verschillende kleine leningen lopen. Hierdoor raakte ik het overzicht vaak kwijt. Daarbij kwam ik er ook nog achter dat één lening veel voordeliger is dan verschillende kleine leningen.

Waar moet u op letten?

Als u een persoonlijke lening gaat afsluiten moet u natuurlijk wel op een aantal zaken letten. De vereisten voor zo’n lening zijn dat u al minimaal 3 jaar zelfstandig bent en dat u een goed betalingsverleden heeft. Bij Goedlenen.nl kunt u uw kredietaanvraag ook al voorleggen als u 2 volledige boekjaren zelfstandig bent. Zelf vond ik het een fijne onafhankelijke partij om mee samen te werken.

https://www.goedlenen.nl/