Safina fanclub
Image default
Sport

EMS trainers gezocht!

Elektrische spierstimulatie (EMS) is een soort oefening waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om de spieren te stimuleren en spiersamentrekkingen tot stand te brengen. Het wordt vaak gebruikt bij fysiotherapie en revalidatie om patiënten te helpen hun spierkracht en -functie terug te krijgen, maar het heeft ook aan populariteit gewonnen als trainingsmethode voor sporters en fitnessliefhebbers. Bijvoorbeeld in de sportschool.

EMS in de sportschool

Sportscholen die EMS-trainingen aanbieden, gebruiken gespecialiseerde apparatuur, zoals van het merk Symbiont, om de elektrische impulsen aan de spieren af te geven. Het speciale pak is nauwsluitend, met elektroden op de huid in de buurt van de doelspieren. De intensiteit en de duur van de elektrische impulsen kunnen worden aangepast aan de behoeften en doelstellingen van het individu.

EMS sportschool training heeft verschillende potentiële voordelen, waaronder meer spierkracht, meer spieruithoudingsvermogen en een betere spieractivering. Het kan ook helpen de flexibiliteit en het bewegingsbereik te verbeteren. Sommige studies hebben zelfs gesuggereerd dat EMS-training positieve effecten kan hebben op de stofwisseling en vetverlies.

Screening vooraf

EMS-training is echter niet voor iedereen geschikt, en het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat sporters met een EMS-training beginnen. EMS-training is mogelijk niet geschikt voor personen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hartproblemen of epilepsie, en het kan bij sommige mensen ongemak of huidirritatie veroorzaken. Een screening vooraf door EMS trainers of ander opgeleid personeel is noodzaak.

Trainers gezocht!

Sportscholen die EMS-apparatuur van het merk Symbiont gebruiken, melden vaak grote tevredenheid over de apparaten. Symbiont-apparaten staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, en ze bieden een breed scala aan instellingen en programma’s aan om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. Ben je werkzaam in een sportschool of ben je eigenaar en heb je interesse in EMS? Neem dan contact op en ervaar de voordelen van Symbiont360.

https://www.symbiont360.com/nl