Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Familiedag: zo bereid je je voor

Familiedag: zo bereid je je voor

Is het dit jaar jouw beurt om de familiedag voor te bereiden? Een erg leuke taak, maar je zult er snel achter komen dat er meer dingen zijn om rekening mee te houden dan je misschien had verwacht. Met deze blog helpen we je met een succesvolle voorbereiding, door vijf dingen te noemen waar jij aan moet denken. Lees snel verder!

 

1. Activiteit – voor ieder wat

Het belangrijkste aan je familiedag is natuurlijk de activiteit. Dit moet eerst geregeld worden, waarna je je op de details kunt focussen. Omdat je familie bestaat uit jong en oud is het belangrijk dat je een activiteit organiseert die beide werelden tevreden stelt. Gelukkig hoeft hier niet iets heel bijzonders voor worden gedaan: vaak is een speeltuin met een groot open veld al genoeg om een middag plezier te beleven.

 

2. Wat eet je?

Hoe groter je familie is, hoe lastiger het wordt om een plek te vinden waar iedereen alles lust. Deze gedachtegang kun je dus ook beter loslaten. Een tip die we wel graag geven is dat het goed is om te kijken of een plek ook een kindermenu heeft: zo is de meest vocale groep in ieder geval tevreden. Verder is het leuk om iets te organiseren wat nog niet eerder is gedaan: stel je familie voor aan een nieuwe cuisine!

 

3. Het weer

Jij bent de baas over alles, ook over de dingen waar je eigenlijk geen controle over hebt. Wanneer er slecht weer op komst is, is het dus ook jouw taak om dit te communiceren naar je familie. Natuurlijk kun je het slechte weer niet tegenhouden, maar door aan te raden om regencapes mee te nemen, ben je al goed op weg. Natuurlijk luistert niet iedereen, dus als organisator een paar extra capes meenemen is ook een goed idee.

 

4. Iedereen doet mee!

Eerder benoemden we al dat een activiteit voor iedereen leuk moet zijn. Als jij ervan houdt om actief bezig te zijn, is het belangrijk om rekening te houden met je oudere familieleden. Als jouw opa of oma niet erg mobiel is, kan het lastig zijn om grote afstanden af te leggen. Huur dus voor je familiedag een scootmobiel in, zodat ook zij overal mee naartoe kunnen.

 

5. Who’s next?

De afsluiter van de familiedag en tevens jouw hoogtepunt: het aanwijzen van degene die het volgend jaar moet organiseren. Zorg ervoor dat je dit op een leuke manier presenteert, zodat je de hele familie iets om te lachen geeft. Veel plezier!

https://www.zorgmiddelenaanhuis.nl/