Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Fietsaccu kapot? Ga voor een revisie

Lijkt de batterij van uw elektrische fiets het minder krachtig dan voorheen? Het kan goed zijn dat hij versleten is. Accu’s hebben doorgaans een levensduur van zo’n drie of vier jaar. Maar niet getreurd: dat een accu versleten is betekent niet direct dat u een nieuwe moet kopen. In veel gevallen kan hij nog gereviseerd worden. Fietsaccu revisie gebeurt deskundig en snel bij batterijenspecialist Rebatt.nl.

Besparing tot wel honderden euro’s

Tijdens het reviseren van een fietsaccu worden oude cellen in de batterijbehuizing vervangen door nieuwe. Uw accu is na deze revisie misschien wel krachtiger dan ooit tevoren. In veel gevallen kan namelijk de capaciteit verhoogd worden. En dat voor de fractie van de prijs van een nieuwe accu. De besparing kan oplopen tot wel honderden euro’s. Dat komt doordat bij fietsaccu revisie de oude behuizing hergebruikt wordt, alleen de cellen worden vervangen of ververst.

Eerst een test

Om er zeker van te zijn dat het echt de accu is die versleten is, en het niet bijvoorbeeld de lader is die problemen geeft, wordt de batterij voorafgaand aan de revisie eerst getest. De resultaten worden samengevat in een grafiek waaruit zal blijken of de accu aan vervanging toe is. Dat beslist u als fietseigenaar zelf. Wordt er besloten tot revisie, dan worden de cellen vervangen. Die cellen kunnen eventueel een hogere capaciteit met zich meebrengen, waardoor de elektrische fiets na de revisie langer kan op één lading. Dat alles voor veel minder geld dan u kwijt zou zijn aan een nieuwe accu.

Alle merken, ook Gazelle

Reviseren kan met Lood, NICD, NiMH, Li-Ion- en LiFePo4 batterijen. Bij Rebatt geldt dat de accu’s van vrijwel alle merken elektrische fietsen gereviseerd kunnen worden. Ook de batterijen van de fietsen van bijvoorbeeld discountsupermarkt Aldi kunnen via deze weg weer opgelapt worden. Verder zijn onder meer de accu’s van Gazelle, Babboe, Derby Cycle, Batavus, ANWB, Stella en Union zijn op te knappen. Door uw fietsaccu te laten reviseren heeft u nog jaren plezier van uw elektrische fiets, zonder dat u de batterij hoeft te vervangen.

https://www.rebatt.nl/