Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Het belang van data security

Het beveiligen van gevoelige data in de vorm van data security is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Bedrijven en instellingen moeten hun bedrijfs- en persoonsgegevens letterlijk en figuurlijk achter slot en grendel zetten. De experts van Auxzenze willen hier graag bij helpen. Hoe ze dat doen? Ze beheren de systemen en netwerken waar grootschalig persoonlijke of privacygevoelige informatie opgeslagen worden. Daarnaast kunnen ze deze informatie monitoren en eventueel rapporteren, ook kunnen de experts u adviseren op het gebied van data security.

Wat is data security?

Data security is het beveiligen van persoonlijke gegevens tegen cybercrime en gegevensverlies. Als de persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen, kan het gebeuren dat hier misbruik van wordt gemaakt. Bij data security worden de gevoelige gegevens dusdanig beveiligd, dat virussen en technische defecten geen gevaar meer kunnen zijn. De gevoelige gegevens zijn goed en veilig opgeslagen, waardoor deze niet zomaar op straat komen te liggen.

De maatregelen tegen data security

Bedrijven en instellingen kunnen technische maatregelen treffen om persoonlijke gegevens beter te beveiligen:

  • Encryptietechnologie: het versleutelen van gegevens op een schijf;
  • Back-up: door middel van een back-up kunnen datagegevens hersteld worden in geval van verlies of beschadiging;
  • Data wiping: alle bestaande data op een schijf wordt overgeschreven of vernietigd.

Er zijn ook organisatorische maatregelen te nemen, denk aan menselijke oplettendheid en deze maatregelen:

  • Beveiligingsbeleid: hierin staan diverse werkwijzen, standaarden, regels en richtlijnen eenvoudig maar wel uitgebreid beschreven;
  • Risicomanagement: hiermee worden risico’s rondom gevoelige data beoordeeld en op deze manier voorkomen of verminderd.

Maak kennis met de dienstverlening van Auxzenze

Auxzenze heeft meer diensten op het gebied van ICT, bijvoorbeeld Ethical Hacking en penetratietest. Wilt u het ICT-beheer uitbesteden aan een betrouwbare partij? Kies dan voor Auxzenze, ze staan bekend als proactief, vooruitstrevend, ervaren en betrouwbaar. Bezoek hun website en neem contact met ze op. U kunt ook een websitescan uitvoeren om te ontdekken hoe veilig uw website eigenlijk is.

https://www.auxzenze.nl/