Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Het combineren van raambekleding

Als we denken aan het combineren van dingen, maakt de combinatie van twee “goede” dingen meestal het totaalproduct beter of verbetert het de aantrekkingskracht ervan. De verkeerde combinatie kan echter rampzalig zijn. 

Je moet wat smaak hebben in esthetiek om de coördinatie in de wereld van woninginrichting en -inrichting te begrijpen. Denk aan een eenvoudig voorbeeld van het krijgen van het juiste beddengoed en bijpassende kussens. Of een eettafel met stoelen. We leven in een wereld waar coördinatie erg noodzakelijk is. De juiste kleuren kunnen zich gemakkelijk met anderen mengen, maar lastige combinaties zullen je gasten altijd aan je smaak doen twijfelen, zelfs als ze het je niet aanspreken.

In de wereld van raambekleding is het mengen van verschillende soorten raamdecoratie en gordijnen heel gewoon. Maar hoe bepaal je wat je met met wie mengt? We hebben een aantal suggesties voor je gedaan, die je kunt volgen. Maar uiteindelijk hangt alles af van welke je uit de lijst die we presenteren kiest.

Mensen die gordijnen met jaloezieën of rolgordijnen willen combineren, hebben een zeer pertinente vraag: Hoe kan ik de interieurs en raampartijen er goed uit laten zien met deze combinatie? Er zijn enkele richtlijnen die je moet volgen om dit doel te bereiken.

 

1) Kies het juiste type jaloezieën of rolgordijnen

Jaloezieën en rolgordijnen zijn populaire opties, net als plisségordijnen. Ze hebben allemaal een scala aan voordelen en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met gordijnen om de juiste mix van elegantie en veelzijdigheid aan je kamer te bieden. Het is ook belangrijk dat je je focus op hun stoffen en kleuren verlegt voordat je je keuze op nul zet. Een paar populaire materialen in moderne huizen zijn aluminium en hout. Als je een kleurrijk decor aan je kamer wilt toevoegen, kun je een paar levendige kleuren mengen, zoals oranje en blauw, en misschien kiezen voor lichte crèmes en wit voor de gordijnen om een frisse uitstraling te creëren.

2) Koppel geen verschillende printjes

Voor een klein raam kan het kiezen van printjes voor beide soorten raambekleding een overweldigende look voor je kamer creëren. Een betere optie is het maken van teamprints met contrasterende vaste stoffen of het hebben van vaste stoffen voor zowel de jaloezieën als de gordijnen. Dit creëert een esthetisch evenwicht dat een lust voor het oog is en indruk maakt op de bezoekers.

3) Maak de kamer comfortabel

Het is geweldig om een mix te kiezen die de schoonheid van de jaloezieen verhoogt, maar je moet niet inleveren op het comfort van de kamer. Naast het hebben van jaloezieën die de uitstraling van het interieur veranderen, moet je rekening houden met de praktische voordelen ervan voordat je ze inricht. Wat is het lichtniveau dat ze kunnen regelen? Zijn ze energie-efficiënt? Zijn ze gemakkelijk te wassen? Kan ik ze zelf installeren? Zijn ze stofdicht? Dit zijn enkele van de geldige vragen die je moet stellen en duidelijk maken voordat je ze kiest, alleen voor hun aantrekkelijkheid.

4) Kies geen vergelijkbare raambekleding voor het hele huis

Elke kamer is anders, en hetzelfde type raamdecoratie kan niet overal hetzelfde effect hebben. Er moet genoeg nagedacht worden over het doel dat je wilt bereiken. Een slaapkamer en studeerkamer zijn bijvoorbeeld plaatsen waar je privacy en comfort nodig hebt. Hiervoor kies je dan ook vaak gordijnen. Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan veel licht in de woonkamer en aan ventilatie en vochtbestendigheid in de badkamer en de keuken. Je moet er voor zorgen dat elk gordijn dat je kiest, bijdraagt aan de sfeer die je in een bepaalde kamer wilt creëren, dus geen twee precies dezelfde combinaties van jaloezieën en rolgordijnen mogen in het hele huis hetzelfde zijn.

De combinatie van jaloezieën en gordijnen is uniek en kan je ruimte des te aantrekkelijker maken als je je wensen duidelijk hebt. Een beetje onderzoek is nodig voordat je een aankoop doet, dus raadpleeg een fabrikant, luister naar het advies van een professional en onderzoek op het internet!