Safina fanclub
Image default
Bedrijven

rainen voor mama

Sporten is goed voor en na een bevalling

We weten allemaal dat uw buik tijdens de zwangerschap behoorlijk zal groeien. Dat is geen verrassing. Toch weten er niet veel zwangere vrouwen dat uw buikspieren aan de voorzijde van uw buik soms moeten wijken, om meer ruimte te kunnen maken voor uw kindje. Dit wordt diastase genoemd. Diastase is dus het uitwijken van de rechte buikspieren die boven op uw buik liggen en verbonden zijn via de bindweefsel-peesplaat. De bindweefsel-peesplaat loopt vanaf de onderzijde van uw borstbeen tot aan het schaambot. Normaal is de breedte hiervan 1 cm.

Wanneer ontstaat diastase?

Dat de rechte buikspieren ruimte moeten maken tijdens een zwangerschap kan meerdere oorzaken hebben. Het voordeel is wel dat door de zwangerschapshormonen het bindweefsel tussen de spieren soepeler wordt. De buikspieren kunnen daardoor tot wel 2,5 cm uitwijken. Door deze bijzondere gebeurtenis krijgt de baby de ruimte die hij of zij nodig heeft om te kunnen groeien. Er kan meer ruimte nodig zijn als u zwanger bent van een meerling of een grote baby. Ook kan zwanger geraken op latere leeftijd de oorzaak zijn of eventuele andere genetische factoren.

Sporten tijdens zwangerschap

Er zijn veel personen die het u niet aanraden om te sporten wanneer u zwanger bent. Laat u daardoor niet beïnvloeden, want zij die dat zeggen weten er bijzonder weinig van af. U kunt gerust sporten, maar daarbij moet u wel gebruik maken van een sportcoach. Sporten tijdens zwangerschap is goed, omdat u fysiek sterker en uw uithoudingsvermogen beter wordt.

Een gemakkelijkere bevalling als u tijdens de zwangerschap gesport heeft

Sporten is goed tijdens een zwangerschap. Door het verantwoord sporten kunnen veel klachten, die anders zouden kunnen ontstaan, voorkomen worden. U moet er wel voor zorgen dat u geen blessures tijdens het sporten oploopt. U moet uw bekken, bekkenbodem, rug en buik goed gebruiken tijdens het sporten. Dan zal u daar tijdens en na de bevalling alleen maar voordelen hebben.

https://www.trainingformamas.nl/