Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Hoe kan je zelf het best ingebouwde rolluiken schoonmaken?

U kunt uw rolluiken natuurlijk laten schoonmaken door een professional, maar waarom zou u het niet zelf kunnen doen? Het onderhoud van rolluiken is echter zeker niet makkelijk, waardoor het erg belangrijk is dat u goed weet wat u doet. Hieronder vindt u de beste manier om uw rolluiken zelf schoon te maken en leest u waarom dit onderhoud goed is.

Waarom rolluiken schoonmaken?

Voordat u begint met de grote schoonmaak, is het natuurlijk goed om te weten wat precies de voordelen zijn van goed onderhouden rolluiken. Allereerst kunt u op deze manier langer genieten van uw rolluik, doordat u bacteriën en schimmels niet de kans geeft om te groeien. Dit zijn vaak de boosdoeners die zorgen voor schade aan uw rolluiken. Daarnaast zorgt het weghalen van vuil en stof ervoor dat uw rolluiken optimaal blijven werken en niet worden gehinderd.

De benodigdheden

Nu dat u weet waarom ingebouwde rolluiken schoonmaken belangrijk is, is het goed om te weten hoe u dit dan voor elkaar kunt krijgen. Allereerst zijn er enkele benodigdheden. Neem een spons die niet te ruw is, omdat u anders de buitenkant van uw rolluiken kunt beschadigen. Hetzelfde geldt voor de droogdoek. Ten slotte heeft u een neutrale zeep of ander niet-agressief reinigingsmiddel nodig om mee schoon te maken. Dit kan ook azijn of HG rolluikenreiniger zijn. Als u een middel gebruikt dat erg agressief is, kan dit zorgen voor oneffenheden of vlekken.

De methode

Zorg er allereerst voor dat u de stroom uitzet als u elektrische rolluiken hebt. Maak vervolgens een sopje van lauw water samen met de zeep of een ander reinigingsmiddel. Begin dan bovenaan het rolluik te poetsen met de spons. Zo zal er geen afvalwater over de plekken komen die u al heeft schoongemaakt. Neem daarna het rolluik af met de droogdoek.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/