Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Hoe start je een succesvolle webshop?

Met dank aan corona zijn het aantal webshops flink gestegen de afgelopen jaren. Mensen kiezen er tegenwoordig vaker voor om hun goederen online aan te schaffen in plaats van naar een fysieke winkel te gaan. Hierom is het starten van een webshop vaak wel een goed idee! Toch kan het soms moeilijk zijn om op te vallen tegenover de vele keuzes die er al online zijn. Lees de onderstaande tips voor het bouwen van jouw perfecte webshop!

Platform

U kunt via WordPress ook een webshop beginnen, toch is momenteel Shopify het meest populaire binnen Europa en de Verenigde staten. Welk platform u wilt kunt u volledig zelf bepalen! Elk platform heeft zo zijn voor en nadelen. Zo is Shopify wat meer ingespeeld op mensen die specifiek een webshop willen starten. Bij WordPress heb je iets meer vrijheid om je eigen ding te doen. Het is maar wat je zelf wilt!

Design

Zorg dat jouw webshop webdesign super uniek is. Het hebben van een goede webshop webdesign is belangrijk. De consument heeft namelijk zo veel keus. Je moet ze dus overtuigen dat ze bij jou moeten kopen en niet bij je concurrent. Dit kun je al doen door een fijne interface in je webshop webdesign te verwerken. Het is namelijk ook zo dat webshops die goed te navigeren zijn gewoon veel meer goederen verkopen.

Marketing

 Je kunt je webshop tegenwoordig erg makkelijk en best goedkoop via sociale media marketen. Instagram advertenties zijn bijvoorbeeld perfect voor webshops die kleding verkopen. Je kunt precies aangeven op Instagram welke doelgroep je wilt bereiken met je advertenties. Je kunt ook je webshop aan Instagram en FACEBOOK koppelen. Tegenwoordig worden er namelijk toch wel best veel aankopen via deze platforms gedaan. Tijdens de corona crisis begonnen de bedrijven hiermee en ze zagen meteen een gigantische influx van aankopen.

Prijzen

Het is belangrijk dat je webshop natuurlijk niet veel duurder is dan vergelijkbare webshops. Toch hoef je niet altijd voor de laagste prijs te strijden met andere webshops. Als jouw webdesign er goed uit ziet en goed te navigeren is zul je al snel zien dat toch veel mensen een aankoop bij jou doen. Ook als het bij de concurrent goedkoper is. Je moet namelijk ook een soort merk verkopen aan de mensen die bij jou winkelen. Zo zul je zien dat mensen jouw webshop onthouden en sneller terug zullen komen!

https://webdesignkaart.nl/webshop-webdesign/