Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Insecten bestrijden? Gebruik aaltjes!

Insecten bestrijden? Gebruik aaltjes!

Er is niets zo vervelend als het tegen komen van plaat insecten in de tuin. Er zijn vele verschillende soorten insecten die zich in jouw tuin kunnen manifesteren als een plaag, denk bijvoorbeeld aan blad vretende beestjes of vrucht etende insecten. Nog een ander voorbeeld zijn beestjes die kriebelen bij aanraking, denk bijvoorbeeld aan de eikenprocessierups. Je kan deze beestjes bestrijden met insecticiden, maar deze hebben vaak een enorm grote en negatieve impact op de natuur. Wil jij een biologisch verantwoorde manier ontdekken waarmee je toch je tuin helemaal beschermd? Lees dan snel dit blogartikel verder!

 

Waarom zijn insecticiden ongewenst?

We schreven eerder al dat insecticiden ver van gewenst zijn, maar waarom eigenlijk? Het antwoord is namelijk dat het vergif steeds verder vermenigvuldigd wordt in de voedselketen. Zo eet een klein insectje eerst het korreltje vergif, maar dit blijft niet één korreltje, dit verspreidt door het hele lichaam. Een vogel die het dode insect opeet zal waarschijnlijk ook bezwijken onder de vermenigvuldigde dosis. Wanneer het dode vogeltje opgegeten wordt door een kat, kan de kat ook erg ziek worden van de nogmaals vermenigvuldigde hoeveelheid gif. In de ergste gevallen kan zelfs de kat overlijden. Om dit te voorkomen is het verstandig op zoek te gaan naar een ecologisch alternatief.

 

Een ecologische oplossing

Het zoeken naar een ecologische stap is een fantastische keuze. Door hier voor te kiezen zorg je ervoor dat de natuur beter beschermd blijft. Een hele goede en adequate oplossing is het gebruik van aaltjes. Dit zijn mega kleine microscopische wezens die bijna elk insect bestrijden. De aaltjes zijn zo klein dat ze bij het plaaginsect naar binnen kunnen, daar vermenigvuldigen ze zichzelf en vervolgens sterft het insect. Als er nu een rupsje wordt opgegeten door een vogels, is het vogeltje gewoon veilig. Benieuwd naar welke insecten aaltjes bestrijden? Kijk dan snel eens op de website van Ecostyle! Zo zorg jij voor een plaagvrije tuin!

https://ecostyle.nl/