Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Invoeren van tijdregistratie om al jouw taken af te krijgen

Het doel van tijdregistratie

Het doel van tijd registreren is meestal om meer inzicht te krijgen in de hoeveelheid tijd die je besteedt aan bepaalde taken. Door inzicht te krijgen in hoe jij je tijd besteedt kun je je tijd beter inplannen. Vaak wordt tijdregistratie gebruikt in organisaties om de kosten voor een project of klant te kunnen doorbereken. Er wordt echter niet zo vaak gesproken over tijdregistratie buiten het werk om. Zo kan tijdregistratie ook zeker helpen bij het studeren of bij het plannen van huishoudelijke taken.

Efficiënter werken en plannen door tijdregistratie

Het registreren van je tijd kan heel goed helpen bij het plannen van toekomstige taken. Door het registreren van je tijd weet je precies hoe lang je gemiddeld doet over een bepaalde taak. Doordat je weet hoeveel tijd je nodig hebt voor een bepaalde taak kun je je tijd in de toekomst beter verdelen en inplannen. Als bijvoorbeeld blijkt dat je over je kamer stofzuigen gemiddeld 20 minuten doet, en je plande hier voorheen 30 minuten voor in dan heb je dus 10 die je nu beter kunt besteden.

Manieren van tijd registeren

Je zou je tijd handmatig kunnen opschrijven, maar vaak wordt er een systeem gebruikt om dit te doen. De systemen om tijd te registreren hebben meestal een ingebouwde stopwatch waarmee je gemakkelijk jouw tijd kunt opnemen. Zodra je klaar bent met je taak kun je de taak afvinken en zal de tijd stoppen met lopen. Ook als je tussendoor even iets anders gaat doen kun je de stopwatch ook pauzeren.

https://keeping.nl/tijdregistratie/