Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Is een huis kopen het waard met deze prijzen?

Huizen zijn de laatste jaren gigantisch in prijs gestegen. Heel leuk als je de eigenaar bent van meerdere huizen natuurlijk, want het is praktisch een verdubbeling van je kapitaal geweest. Een stuk minder leuk als je tot de groeiende groep starters behoort die te horen krijgen dat ze niets kunnen kopen. Naast dat het al niet zo zeker is of je wel een hypotheek kunt krijgen om je aankoop te financieren of op een andere manier kapitaal bij elkaar krijgt, is het ook maar de vraag of een huis in deze markt het wel waard is.

De prijzen blijven stijgen

Allereerst is tot nu toe voorspeld dat de prijzen voor woningen de komende twee jaar nog met zo’n 90.000 euro gemiddeld zullen stijgen. Het woningtekort is niet zomaar opgelost, en investeerders maken optimaal gebruik van de vervelende situatie. Wat de huizenmarkt daarna gaat doen en wanneer die precies in gaat storten is niet zo duidelijk, maar dat de prijzen uiteindelijk weer naar beneden moeten gaan wel. Hoewel het fijn is als je huis meer waard wordt en het niet fijn aanvoelt als die minder waard wordt, kun je je afvragen of dat iets uitmaakt.

Een huis voor een huis

Je bent tenslotte een starter. Een starter wil een woning hebben. Of die woning nou meer of minder waard wordt zolang jij hem bezit, de rest van de huizenmarkt gaat mee. Zolang jij dus een woning in je bezit hebt en je wilt verhuizen, kun je ervan uit gaan dat die uitwisseling, afhankelijk van locatie en voorzieningen, evenredig is in prijzen. Zo maakt het eigenlijk helemaal niet zoveel uit in welke markt je instapt, zolang je het starterskapitaal maar bij elkaar kunt krijgen en de moeite waard vindt.

Makelaar Landgraaf

Wil je meer zekerheid en begeleiding in het kopen van een huis, dan kun je het beste een professionele makelaar zoals makelaar Landgraaf inhuren. Met de professionele begeleiding van zo’n makelaar kun je zekerder zijn dat je op zijn minst iets kunt vinden dat bij je past, en minder snel overrompeld worden door tegenbieders. Zit makelaar Landgraaf niet in de buurt? Dan zit er vast een andere professionele makelaar die ook hun diensten kunnen verlenen.

https://www.ferhaasmakelaardij.nl/45-d797/makelaar-landgraaf