Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Italiaanse Tegels

Italiaanse tegels zijn wereldwijd erkent als tegels van de hoogste kwaliteit. Kenmerken van de echte Italiaanse tegelproducenten zijn bijvoorbeeld de geglazuurde tegels, unieke design, de keramische tegels, tegels van porselein en de mozaïek tegels. Maar waarom zijn de Italiaanse tegels nou zo anders dan elders? Om hier een antwoordt op te geven, dienen wij ten eerste de geschiedenis van Italië naar boven halen.

Italiaanse tegels: de geschiedenis

Het begin van de Italiaanse tegels dateert terug naar de late middeleeuwen. In deze periode werd er steeds meer waarde gehecht aan de inrichting en architectuur van de belangrijke gebouwen. Mede door de nieuwe interesse was het van groot belang dat de kwaliteit van de tegels mee groeide. Zo ontstonden er verschillende soorten Italiaanse tegels, zoals de zeshoekige tegels met marmeren inzet. De Italiaanse ambachtslieden haalde de inspiratie uit de Italiaanse landschappen, originaliteit en uit de cultuur en tradities. Dit zorgde voor een enorme bloei in de tegelindustrie. Er werden namelijk nieuwe tegelstijlen ontwikkeld die de markt veroverden. Om dit te realiseren, gingen de Italiaanse ambachtslieden regelmatig op bezoek bij andere culturen, zoals de Byzantijnse of de Arabische cultuur. 

Unieke patronen van de Italiaanse tegels

Begin de 19e eeuw vond er een belangrijke evolutie plaats: de Italiaanse keramische tegels die samen één grote afbeelding vormden. Zo veranderde de het oude tegelwerken naar de huidige, moderne manier van produceren, namelijk het creëren van kunst. De Italiaanse tegels worden dan ook met deze gedachte ontworpen. De keramische tegels geven een warm en zacht gevoel af en passen hierdoor in enorm veel verschillende interieurs. Tevens zijn de keramische tegels goed bewerkbaar en zo kan er bijvoorbeeld een ‘houtlook’ of een ‘betonlook’ worden gecreëerd op de Italiaanse tegels. 

Italiaanse tegels: benieuwd naar de kwaliteit?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de Italiaanse tegelproducenten? Dit kan natuurlijk ook niet anders! De Italianen hebben een enorme prestatie weten neer te zetten en weten dit te vertalen naar unieke en bijzondere tegels van Italiaanse topkwaliteit! Laat u verrassen en voornamelijk overtuigen door de authentieke karakteristieke in een van onze showrooms. Wij laten u graag kennismaken met de Italiaanse tegels.