Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Je afval wegbrengen

Je gaat samenwonen, verbouwen of verhuizen. Dit is dan ook meteen het moment om een grote opruimbeurt te houden. Je gooit het versleten bankstel weg en de oude koelkast. Ook andere dingen worden opgeruimd en moeten weg. Logisch, want je wil wel dat je huis dadelijk helemaal naar jouw smaak is ingericht met meubels die niet uit elkaar vallen omdat ze zo oud zijn. Maar waar laat je spullen die niet in de vuilnisbak passen en ook niet geschikt zijn voor tweedehans gebruik? Je kunt het grofvuil in Dordrecht of ergens anders in Nederland inleveren. Op deze manier draag je bij aan het hergebruiken van afval.

 

Wat is het? Grofvuil is eigenlijk een verzamelnaam voor al het afval dat te groot of te zwaar is voor in de normale container of voor in je prullenbak in de keuken. Bij het grofvuil horen dingen als meubels en sanitair, maar ook raambekleding en tegels horen hierbij. Let op, want dingen als chemische stoffen en organisch afval horen hier absoluut niet bij.

 

Waar laat je het? Bij Grofvuil Dordrecht!

Je kan grofvuil in Dordrecht of ergens anders in Nederland op twee manieren kwijt. Je kan het wegbrengen of je kan het laten ophalen. Als je het wegbrengt dan breng je het zelf naar de milieustraat, ook wel het stort genoemd. Dit is milieubewust, want het afval wordt hier meteen gescheiden en gerecycled. Let op, want hier heb je wel ruimte voor nodig in de auto of in de aanhangwagen. De tweede manier is voor sommige mensen makkelijker, want het grofvuil wordt hier gewoon opgehaald. Als het opgehaald wordt dan wordt het afval heel vaak samengeperst. Hierdoor kan je afval niet gerecycled worden. Je laat het grofvuil ophalen door een container te huren. Deze container is er in verschillende formaten en wordt ook voor je deur afgezet.

 

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grofvuil-dordrecht/