Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Keukeninspiratie voor verschillende woonstijlen

Als u op zoek bent naar een nieuwe keuken is het wel zo prettig om leuke keukeninspiratie op te doen. Vandaag de dag zijn er heel veel soorten keuken te vinden in allerlei verschillende winkels. De keuken is een centraal punt in een woning, soms zelfs wel het hart van een huis genoemd. Het is een plek waar het gezin samenkomt. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuken bij uw interieur kiest hebben we een aantal woonstijlen op een rijtje gezet die populair zijn in de keukenbranche.

De landelijke keuken

Passen de kernwoorden zacht en rustiek goed bij je? Kies dan voor een landelijke keuken. Kleuren zoals beige, wit, zand en grijs kenmerken een landelijke look. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen om die echte landelijke feel te realiseren. Een keuken met lichte kleuren en houten keukenkastjes sluit hier goed op aan. Ook elementen van steen of riet passen hier erg mooi bij. Kiest u voor landelijk dan kiest u voor een warme sfeer. De keuken is een ideale plek om bijeen te komen om te borrelen en eten. Wilt u een echte leefkeuken creëren? Plaats dan een grote eettafel in de keuken. Een andere mogelijkheid is om hoge krukken neer te zetten als uw keuken ook beschikt over een bar.

Een eigentijdse moderne keuken

De sfeer van de keuken wordt grotendeels bepaald door het kleur- en materiaalgebruik. Strakke lijnen kenmerken een moderne keuken. Een keuken in deze stijl straalt rust uit. Het gebruik van accessoires is vaak tot een minimum beperkt. Functionaliteit is belangrijk, evenals de indeling. De uitstraling is strak. Keukenapparatuur, zoals ovens staan vaak op ooghoogte. Zo kunt u alles wat u maakt gemakkelijk uit de oven halen. Tegenwoordig zijn ovens vaak in de keuken ingebouwd, is dit niet het geval in uw huidige huis, dan is het een optie om de oven op of in een bijzetkast te plaatsen, zodat deze ook op ooghoogte staat. Veel gebruikte kleuren voor een eigentijdse moderne keuken zijn groen, grijs, (hoogglans) wit en zwart. Ook materialen als geborsteld rvs en hout zien we vaak terug. Scherpe hoeken passen ook goed bij de inrichting van een moderne keuken. Hetzelfde geldt voor greeploze kasten en lades.

Luxe keukens

Een chique keuken? Die maakt u door materialen te gebruiken zoals beton, marmer, leer en natuursteen. Mooie, natuurlijke materialen worden gecombineerd met fijne accessoires. Denk hierbij aan een kokendwaterkraan, stoomoven en uiteraard een kookeiland. Iets wat meteen opvalt in een luxe keuken is de vormgeving. Wilt u inspiratie op doen voor uw nieuwe keuken? Breng een bezoek aan Keukencentrum de Vries. Onze keukenspecialisten zijn u graag van dienst bij het ontwerpen van uw droomkeuken.

https://www.keukencentrumdevries.nl/