Safina fanclub
Bedrijven

Kleurtemperatuur LED lampen

Ledverlichting: zuinig en sfeervol

Ledverlichting heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Kenden we vroeger ledlampen alleen als koele witte verlichting die je in huis nauwelijks kon gebruiken, tegenwoordig heeft de ledlamp de gewone gloeilamp helemaal vervangen. Ledlampen zijn er in allerlei vormen, lichtsterktes, maar ook in allerlei kleuren.

Kleurtemperatuur LED

De kleurtemperatuur LED wordt aangegeven in Kelvin. Hoe lager de Kelvinwaarde, hoe warmer de lichtkleur. Belangrijk is om na te gaan voor welk doel de ledverlichting gebruikt zal worden, om zo de kleurtemperatuur LED te bepalen. Voor een kantoorruimte zal men zoveel mogelijk de kleur van het daglicht willen benaderen. Maar in een huiselijke sfeer kan beter gekozen worden voor een warmere lichtkleur. Wilt u hier meer over weten, dan is het goed om de informatie hierover te lezen op de website van 123Lampenshop. Bij deze webshop is een uitgebreid assortiment aan ledlampen te vinden.

Lichtsterkte

Behalve de kleur van het licht is het voor een goed gebruik van de verlichting ook van belang om te bepalen hoeveel lumen nodig is om de juiste verlichting of juiste sfeer te creëren. Het is bijvoorbeeld prettig om in een goed verlicht kantoor te werken. Onderbelichting veroorzaakt vermoeidheid, maar overbelichting ook. En om ’s avonds na een drukke dag thuis te ontspannen in een overbelichte kamer zal ook niet echt lukken. Over hoeveel lumen nodig is, kunt u meer lezen op deze website.

De meest gebruikte lamp: de E27 fitting

De E27 fitting kennen we allemaal. In huiselijke sfeer worden die het meest gebruikt. Vroeger was het vooral de gloeilamp, later de energielamp en tegenwoordig kunnen we de E27 lampen ook in allerlei vormen en kleuren in ledlampen krijgen. Van felle lichten tot matte verlichting en kaarslampjes voor bijvoorbeeld de schemerlamp. Hier vindt u meer informatie over E27 lampen.

Hoftronic

Behalve ledlampen die vooral in huis gebruikt worden, kunt u bij 123Lampenshop ook terecht voor verlichting die wellicht meer door de professional gebruikt zullen worden, zoals verlichting met daglichtsensoren of bewegingssensoren, TL-armatuen en dimbare ledpanelen. Op deze website vindt u meer informatie over de producten van Hoftronic.

https://123lampenshop.nl/