Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Laadpalen vergelijken

Het verschil tussen een online en een offline laadpaal?

In laadpalen kan er onderscheid gemaakt worden tussen online en offline laadpalen. Dit betekent eigenlijk palen met en zonder internetverbinding. Als je van plan bent om een laadpaal aan te schaffen is het belangrijk dat je deze soort laadpalen vergelijkt met elkaar. Zo kom je uit op de keuze die het beste bij jou past.

 

Het verschil

Het verschil tussen deze twee laders zijn niet al te moeilijk. Een offline lader is niet verbonden met het internet maar een online lader is dus wel verbonden met het internet. De online laders worden vaak ook wel ‘slimme’ laders genoemd. Dat betekent niet dat je aan offline laders niks hebt, ook deze laders bevatten goede techniek en elektronica.

 

Online laadpalen

Met online laadpalen is er veel mogelijk. Ze hebben dus verbinding met het hele internet. Hier kunnen fabrikanten veel functies uithalen zoals een backoffice, kWh-meter en nog vele andere functies. Dit maakt het laden een stuk gemakkelijker en veiliger. Online laadpalen bevatten dus een backoffice. Via de backoffice krijgen de gebruikers van de laadpalen informatie rondom het proces van het laden. Zo zien ze bijvoorbeeld het stroomverbruik en de laadkosten. Ook bevat een online laadpaal een autorisatiefunctie. Hiermee kunnen gebruikers ervoor zorgen dat andere hun laadpaal niet kunnen gebruiken. Het laden van je auto kan ervoor zorgen dat je elektrische installatie overbelast raakt. Een online laadpaal bevat daarom een Load-Balancing functie. Deze functie verlaagt dus je laadvermogen wanneer je elektriciteit overbelast raakt. Als je huis zonnepanelen bevat of als deze wilt laten plaatsen dan kun je deze combineren met je online laadpaal.

 

Offline laadpalen

Zoals hierboven is beschreven zijn de online laadpalen simpelweg beter dan de offline laadpalen door de vele functies. Maar niet elke gebruiker heeft zoveel uitgebreide mogelijkheden nodig. Sommige mensen zijn op zoek naar een betaalbare laadpaal waarmee ze hun auto makkelijk kunnen opladen. Dan is een offline laadpaal natuurlijk een veel betere optie. Het verschilt dus per persoon en in welke situatie deze persoon zich bevindt of ze een online of een offline laadpaal moeten aanschaffen.

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen