Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Leefstijlcoach worden

 

Een leefstijlcoach is iemand die anderen helpt met het doormaken van een gedragsverandering. Deze gedragsverandering komt meestal voort uit een leefstijlverandering die iets oplevert voor mensen. Je kan bijvoorbeeld gezonder willen leven of op zoek zijn naar meer energie en vitaliteit. De gedragsverandering die hiervoor nodig kan zijn is soms nog best een uitdaging. Hierbij kan een leefstijlcoach goed helpen. Benieuwd naar wat de opleiding tot leefstijlcoach inhoudt? Lees het in dit blog!

 

Opleiding tot leefstijlcoach

Een opleiding tot leefstijlcoach is een post-HBO opleiding en wordt aangeboden door bijvoorbeeld LeefstijlCoach Academy. Het is een geschikte opleiding voor degene die mensen willen helpen bij het maken van gezonde keuzes en interesse hebben in leefstijl en gedragsverandering. Daarnaast moet je een HBO- of WO opleiding hebben afgerond. Wanneer je daarna een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach behaald kan je je laten registreren als leefstijlcoach. 

 

Wat komt er aan bod tijdens de opleiding

Tijdens de leefstijlcoach opleiding komen er een aantal belangrijke thema’s aan bod. Het eerste thema gaat in op wat een gezonde leefstijl nou precies inhoudt en hoe ver je daar in de praktijk nog vanaf staat. Dit thema gaat dieper in op de BRAVO-gedragingen, dit staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Omgaan met stress. Deze gedragingen hebben allemaal invloed op een gezonde leefstijl. Daarnaast ga je kijken naar jezelf als coach. Effectief kunnen coachen is een basisvaardigheid wanneer je een leefstijlcoach wilt worden en tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf tot coach. 

 

Daarnaast wordt er gekeken naar gedragsverandering, je gaat gebruik maken van de theorieën en inzichten die er zijn vanuit de psychologie over gedragsverandering. Tijdens de leefstijlcoach opleiding leer je hoe je dit op een praktische manier kan toepassen. Het laatste thema is jouw praktijk. Veel leefstijlcoaches hebben een eigen praktijk en tijdens de leefstijlcoach opleiding leer je wat er bij komt kijken als je een eigen praktijk wilt opzetten. Je kijkt dan bijvoorbeeld ook naar hoe je communiceert met potentiële klanten. Deze thema’s komen bij LeefstijlCoach Academy niet een voor een aan bod maar worden door elkaar afgewisseld zodat je de thema’s direct op elkaar kan toepassen. 

 

We hopen dat we met dit blog je een beter inzicht hebben gegeven over wat een opleiding tot leefstijlcoach inhoudt, bedankt voor het lezen!

 

https://leefstijlcoachacademy.nl/