Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Ontspannen door de zwangerschap

Ontspannen door de zwangerschap

Voor velen is de zwangerschap een bijzondere periode. Echter gaat zwanger zijn vaak ook gepaard met lichamelijke klachten en voelt niet iedereen zich even goed. Dit mag de pret en voorvreugde op het aanstaande kindje natuurlijk niet drukken, maar maken het wel lange 9 maanden. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en de klachten te minimaliseren. Lees hier enkele handige tips!

 

Het juiste kussen

Om een goede nachtrust te krijgen en je lichaam genoeg ontspanning te bieden, is het belangrijk dat je lekker ligt. Hiervoor zijn een goed matras en medische kussens een goed begin. Je vraagt je misschien af waarom een medisch kussen. Dit zijn speciale kussens die voor een hoog comfort zorgen. Vooral de zwangerschapskussens zijn erg populair tijdens de zwangerschap. Ze zorgen ervoor dat je lekker ligt en je bijvoorbeeld rugpijn tegengaat. Ook creëer je een gezondere zijligging. Kijk eens op Mijnidealekussen.nl voor de verschillende mogelijkheden. 

 

Neem tijd voor jezelf

Een druk leven met weinig tijd voor jezelf kost veel energie. Normaal houd je dit misschien makkelijk vol, maar tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je rust te nemen. Het groeiende kindje zal ook energie van je vragen. Dus zorg dat je af en toe ook tijd voor jezelf inplant en je genoeg tijd hebt om uit te rusten. Bovendien zul je meer ontspannen zijn met een niet al te volle agenda, waardoor je minder stress ervaart en je ontspannener door de zwangerschap zult komen. Maar zorg er wel voor dat je leuke dingen blijft plannen, want deze zullen je helpen om te ontspannen. 

 

Blijf voldoende bewegen

Beweging is altijd al belangrijk, maar helemaal tijdens de zwangerschap. Je zult merken dat je je een stuk beter voelt en je bevalling en herstel zullen ook soepeler verlopen. 30 minuten per dag zijn al voldoende, om een effect te merken. Dit hoeft geen intensief sporten te zijn, maar kan ook gewoon een rondje wandelen of fietsen zijn. Probeer het leuk voor jezelf te maken en doe iets waar je blij van wordt. Bovendien kun je met sporten en bewegen je hoofd makkelijker leeg maken en je zorgen op een rijtje zetten. 

 

Eet gezond

Een laatste tip is om gezond te eten. Dit is niet alleen belangrijk om zelf fit te blijven, maar ook voor de voedingsstoffen die je aan je kindje doorgeeft. Dus zorg ervoor dat je gezond, maar ook gevarieerd blijft eten. Kies voor producten als volkorenbrood en probeer om regelmatig vette vis te eten. De vetten in de vis zijn namelijk gezond voor de hersenontwikkeling van je kindje. Dit is door onderzoeken over de hele wereld bevestigd. Echter kun je beter geen rauwe vis eten. Dus let erop wat je wel en niet eet, zodat je de gezondheid van jouw baby’tje kunt bevorderen en je bovendien zelf goed door de zwangerschap komt.