Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Ontwikkelingen in de ICT-wereld

Het einde van het ‘coronatijdperk’ lijkt in zicht. De pandemie heeft voor veel ellende gezorgd, maar het heeft ook gezorgd voor (positieve) ontwikkelingen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval in de ICT-wereld. Veel bedrijven werden gedwongen om te digitaliseren, omdat werknemers bijvoorbeeld thuis moesten werken. Er zijn nog veel meer trends en ontwikkelingen in de ICT-wereld. Ben je benieuwd wat deze trends en ontwikkelingen zijn? Lees dan verder.

Digitale skills

Zoals al eerder gezegd, is het thuiswerken steeds populairder. Het werken in een digitale omgeving is ideaal wanneer personeel thuiswerkt. Personeel moet natuurlijk wel weten hoe je te werk gaat in zo’n digitale omgeving. Het is niet vanzelf sprekend dat mensen weten hoe dit werkt en daarom moet dit aangeleerd worden. Als dit gedaan wordt, zullen steeds meer mensen beschikken over digitale skills.

Cybersecurity

Het werken in zo’n digitale omgeving kan ook zijn nadelen hebben. De data en informatie van bedrijven bevinden zich namelijk ook een de digitale wereld nu. Voor bedrijven kan het belangrijk zijn dat deze data en informatie niet uitlekken, daarom is er tegenwoordig veel vraag naar digitale beveiliging.

Kwaliteit van verbinding

Door de digitalisering in het bedrijfsleven is een goede internetverbinding voor veel bedrijven een vereiste. Zonder een goede internetverbinding zal het werk minder snel gaan of zelfs helemaal niet mogelijk zijn. Doordat veel bedrijven een goede internetverbinding nodig hebben, zal de ‘connectivity’ in Nederland steeds hoger worden.

ICT bedrijven

De digitalisering is natuurlijk positief voor ICT bedrijven. Doordat veel bedrijven gedwongen zijn om te digitaliseren, zijn er veel bedrijven die hulp hebben ingeschakeld bij ICT bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan ICT bedrijven die een online werkplek (cloud) aanbieden, ICT beheer en cybersecurity. Ook het bellen via een internetverbinding is steeds populairder geworden door de digitalisering, dit wordt door veel ICT bedrijven ook aangeboden. Een voorbeeld van zo’n ICT bedrijf is Xantion ICT uitbesteden