Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een kleine lekkernij voor bij de koffie? 3 tips!

Op zoek naar een kleine lekkernij voor bij de koffie? 3 tips!

Af een toe een keertje afwijken van de Schijf van Vijf moet kunnen, vindt u ook niet? Het leven is immers veel te kort om altijd maar op een blaadje sla te kauwen. Daarom vindt u in deze blog drie tips voor een kleine lekkernij voor bij de koffie waardoor dat ene kopje koffie nóg lekkerder smaakt. En dan hebben we het natuurlijk niet over de standaard biscuitjes of koffiekoekjes. Waar we het wel over hebben? Dat ontdekt u snel genoeg wanneer u verder leest!

 

Nougat

Nougat en koffie gaan erg goed samen. Nougat is een soort taaie lekkernij die bestaat uit stijfgeslagen eiwitten waaraan gekookte honing, suiker en/of glucosestroop één voor één en onder continu opkloppen worden toegevoegd. Omdat de eiwitten hierbij in aanraking komen met een gloeiend hete vloeistof, stollen ze en wordt de massa uiteindelijk taai. Vervolgens kunnen verschillende vruchten en geroosterde noten worden toegevoegd om de lekkernij af te maken. Hierna moet de nougat nog een paar dagen rusten voordat het gegeten kan worden. We kunnen het heel goed begrijpen dat u wel van een lekker stukje nougat bij de koffie wilt kunnen genieten, maar dat u het niet zo ziet zitten om het zelf te maken. Gelukkig kunt u uw favoriete nougat ook eenvoudig online bestellen bij de Koffiethuiswinkel.

 

Fudge

Ook fudge is een zoete lekkernij die erg lekker smaakt in combinatie met een stevig kopje koffie. Om fudge te maken wordt een mengsel van suiker, slagroom, melk, boter en eventueel nog wat vanillesuiker in een pan verhit tot circa 116 graden Celsius. Vervolgens wordt het mengsel onder voortdurende opkloppen afgekoeld. Doordat de fudge met een garde wordt opgeslagen, wordt het romig. Tijdens het afkoelen wordt het mengsel steeds wat dikker, totdat het uiteindelijk dik genoeg is om in een vorm te storten. Nadat de fudge volledig is opgedroogd wordt het in kleine, hapklare blokjes gesneden.

 

Bonbons

Echte koffiekenners weten dat koffie en chocolade een voortreffelijke combinatie vormen. Wist u dat er zelfs koffiesoorten bestaan met een hint van chocolade? Natuurlijk is het nog beter wanneer u uzelf en uw gasten kunt trakteren op een luxe, gevulde bonbon voor bij de koffie. In principe gaan alle drie de chocoladesoorten, puur, melk en wit, erg goed samen met koffie, al geven de meeste mensen toch de voorkeur aan pure chocolade.

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/