Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Rittenregistratie: inhoudelijk

Met een Rittenregistratie kun je aantonen dat je administratief alles dik in orde hebt. En dit is niet alleen handig voor jezelf, maar ook wettelijk verplicht van de Belastingdienst als je een auto geregistreerd hebt staan op jouw bedrijfsnaam. Het doel: een overzicht van alle gereden ritten die je per kalenderjaar in een zakelijk voertuig hebt gereden. De Belastingdienst kan deze gegevens namelijk op elk moment opvragen en er is niks fijners dan de zaakjes administratief voor elkaar te hebben. Daarnaast kan het overzicht van het aantal ritten en de lengte van de ritten et cetera, je helpen met het efficiënt indelen van je wagenpark. Met de rittenregistratie app Linqo zie je onder andere de rijtijden per chauffeur, kun je machines en medewerkers zo efficiënt mogelijk indelen, heb je in de gaten hoeveel brandstof er verbruikt wordt en nog veel meer. Wil je meer te weten komen over Linqo? Lees dan verder.

Behoefte aan rittenregistratie?

Niemand houdt ervan om boetes te krijgen en zeker niet voor iets onnozels zoals rittenregistratie. Je kunt met kilometerregistratie van Linqo ook goed inzichtelijk krijgen hoe efficiënt je je wagenpark indeelt en het brandstofverbruik. Dit geeft opeenvolgend weer hoe het rijgedrag van het personeel is. je hebt data wat betreft werktijden van je personeel, je kunt gemakkelijk en snel communiceren en schakelen met personeel. De app focust zich ook op verbeterpunten. Hoe meer data je verzamelt, steviger je de touwtjes in handen hebt. Dat kan je ontzettend helpen in het maken van beslissingen. Hoe fijn is het als ál deze gegevens overzichtelijk in een app te hebben?

Wat doet de Belastingdienst met de rittenregistratie?

Heb je een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ aangeleverd, dan bestaat de mogelijkheid dat de Belastingdienst je op een random moment gaat controleren. Het maakt niet uit wanneer ze de gegevens opvragen, je bent verplicht het te presenteren. Op verschillende manieren wordt dit gecontroleerd: steekproefsgewijs, controle op standaard afwijkingen en door het scannen van kentekens.

Een van Linqo’s vele voordelen

Linqo maakt gebruk van geavanceerde technologie. Met gps monitoring houden we voor je bij waar de werknemer en/of het voertuig zich bevindt. Hierdoor krijg je in beeld wat de beste routeplanning is en je kunt taken controleren en tijdig bijsturen. Tegelijkertijd ontvang je de registratie van ritten op een rijtje en je waakt over je voertuigen. Tenslotte houd je goed bij wanneer er onderhoud gepleegd moet worden of er correcties moeten plaatsvinden.

https://linqo.nl/