Safina fanclub
Image default
Muziek

Silent disco voor het voorkomen van eenzaamheid van ouderen!

Een silent disco is niet alleen voor jongeren, maar ook voor ouderen. Het voorkomt namelijk veel eenzaamheid onder ouderen. Hoe dat precies werkt vertellen wij jou.

 

Hoe voorkomt het eenzaamheid?

Eenzaamheid onder ouderen wordt met een silent disco voorkomen, doordat ze samenkomen met anderen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een silent disco party te organiseren voor alleen ouderen, maar dit kan ook met jongeren of familieleden. Doordat je meerdere zenders kan huren, kan je verschillende soorten muziek afspelen. Zo zit er voor een ieder wel wat leuks tussen. Je kan hits uit de jaren 50 bijvoorbeeld af laten spelen en hits van nu. Daarnaast is het ook leuk om er DJ’s en dansers bij te regelen. Hierdoor is er ook echt interactie met elkaar en hangt er een gezellige sfeer. 

Alle ouderen kunnen meedansen of zingen, of ze nu in een rolstoel zitten, achter een rollator staan of dement zijn. Het maakt niet uit bij een silent disco. Ook kunnen ze gezellig socializen, doordat het volume van de koptelefoons zelf bepaald kan worden. Zo komen ze ook nog eens in contact met anderen en is de kans kleiner dat ze gehoorbeschadiging oplopen. Ook kan iedereen hierdoor de muziek goed horen. Als locatie kan je eenvoudig het ouderentehuis zelf gebruiken of denken aan een park of andere locatie in de buurt. Ze kunnen eventueel ook op afstand via Teams meedoen. Dit zorgt ervoor dat iedereen aanwezig kan zijn en niet buitengesloten wordt.

 

Silent disco set huren

Door een silent disco set te huren ben je niet al te duur uit, zeker als je het weinig gebruikt. Hierbij kan je meerdere zenders huren, waardoor je tot 3 verschillende soorten muziek kan afspelen. Ook kan je zelf het gewenste aantal koptelefoons huren, al vanaf 6 stuks tot een onbeperkt aantal. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de koptelefoons leeg zijn of niet werken, dit is allemaal al voor je gecontroleerd. Het installeren van de zenders is gelukkig ook eenvoudig, je hoeft alleen een kabel te pluggen en het juiste kanaal in te stellen. Met een silent disco set veroorzaak je geen geluidsoverlast en hebben de ouderen ook geen last van omgevingsgeluiden, waardoor ze afgeleid raken. Hierdoor zullen ze helemaal in hun element zitten.

De koptelefoons gaan wel 8 uur mee en de zenders hebben een bereik tot wel 200 meter. Je kan ze ook voor meerdere dagen huren, waardoor je met meerdere groepen of afdelingen een silent disco party kan houden. Dit is zeker handig als de ruimte niet groot genoeg is of er niet teveel personen in één ruimte mogen zitten. Je krijgt de opladers dan meegeleverd, zodat je ze ook kan opladen. Er kunnen eventueel ook extra attributen bij gehuurd worden, zoals rookmachines en led verlichting. Zo maak je er helemaal een gaaf feest van.

 

De diverse mogelijkheden

Wat als niet alle ouderen mee willen of kunnen doen aan een feestje? Er kunnen stoelen en tafels neergezet worden, zodat ze kunnen uitrusten als ze moe zijn of kunnen socializen. Maar een silent disco hoeft niet alleen voor een feest gebruikt te worden. Het kan ook voor sport, yoga, een bioscoop, museumbezoek, (stads)wandeling of een workshop. Zo kunnen ze gezellig met z’n allen in één ruimte sporten of yoga beoefenen, waarbij het niet uitmaakt op welk niveau je zit. Er kunnen zo instructies gegeven worden voor beginners, gemiddelden en gevorderden of er kan door iedereen naar zijn/haar favoriete muziek geluisterd worden. Bij een bioscoop hebben ze geen last van omgevingsgeluiden en kunnen alle ouderen het geluid goed horen. 

Bij een museumbezoek en stadswandeling kan iedereen naar een andere gids luisteren, waardoor er meerdere groepen in één zaal kunnen zijn. Zo worden ze ook minder snel afgeleid en kunnen ze het goed volgen. En bij een workshop kunnen er meerdere workshops in één ruimte gegeven worden. Dit kan voor mensen met een andere cultuur oftewel die een andere taal verstaan. Hierdoor heb je geen tolk nodig. Maar je kan ook verschillende workshops laten geven, zodat iedereen kan kiezen en toch gezellig met anderen is. Het is ook aan te raden om een beroemd persoon te regelen die het uitlegt, zoals een beroemde kok bij een kookcursus. Dat zal voor veel interactie en gezelligheid zorgen!

https://silentdiscosethuren.nl/